Aptauja: Tikai trešdaļa Latvijas iedzīvotāju piekristu vakcinēties pret Covid-19 (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Arturs Budkevics/Shutterstock

Pašlaik vien 34% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju piekristu vakcinēties pret Covid-19, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" jaunākās veiktās aptaujas dati.

TV3 vēsta, ka Latvijā pirms desmit dienām sākta vakcinācija pret Covid-19 un pirmie pret šo slimību tiek potēti mediķi. Pakāpeniski iecerēts vakcinēt arī pārējās iedzīvotāju grupas, kas notiks brīvprātīgi. Aptaujā "Kantar TNS" skaidroja, cik daudzi vēlētos saņemt Covid-19 vakcīnu.

Aptaujā vien trešā daļa respondentu norādījuši, ka vakcinētos pret Covid-19, kad vakcīna būs pieejama. Savukārt puse jeb 49% iedzīvotāju norādījuši, ka nevakcinētos. 17% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Savukārt no tiem aptaujas dalībniekiem, kuriem ir bērni vecumā līdz 18 gadiem, vien 22% norādījuši, ka plāno vakcinēt savu bērnu pret Covid-19, kad vakcīna būs pieejama. Nedaudz vairāk nekā puse jeb 58% iedzīvotāju ir norādījuši, ka neplāno vakcinēt savu bērnu pret Covid-19, bet piektā daļa iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

To iedzīvotāju īpatsvars, kuriem ir bērni līdz 18 gadu vecumam un kuri būtu gatavi vakcinēt viņus pret pret Covid-19, pēdējo divu nedēļu laikā samazinājies no 27% uz 22%.

"Kantar" pētījumu veica, ar interneta starpniecību aptaujājot 800 iedzīvotājus Latvijā vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu