"Attīstībai/Par" Saeimas frakcija Pavļutu virza apstiprināšanai veselības ministra amatā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Ābele, Saeima

Apvienības "Attīstībai/Par" (AP) Saeimas frakcija šodien pieņēma lēmumu par tās priekšsēdētāja Daniela Pavļuta virzīšanu veselības ministra amatam, aģentūru LETA informēja AP.

"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētāji Pavļuts un Ivars Ijabs šodien tiksies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), lai vienotos par apvienības turpmāko sadarbību valdībā. "Attīstībai/Par!" turpināšot kā "vienota frakcija būt lietišķs, prognozējams un konstruktīvs partneris valdībā".

"Strādāsim valdībā, lai turpinātu reformas un lēmumi pandēmijas uzveikšanai balstītos zinātnē un veselības lietpratēju viedoklī, nevis politiskajā konjunktūrā," teikts partijas paziņojumā.

"Pandēmiju uzvarēt mēs varam kopā. Valstij šis ir grūts un izšķirošs brīdis. Iziet no krīzes stiprākiem mums ļaus tikai atbildīga rīcība. Pirms paliks labāk, droši vien būs vēl grūtāk, bet mēs tiksim galā. Ceru uz koalīcijas partneru atbalstu un iespējami drīzu darba sākšanu," sacījis Pavļuts.

Pavļuta būtiskākā prioritāte veselības ministra darbā būšot panākt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā. Pavļuts tuvākajā laikā tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, sociālajiem partneriem un mediķu organizācijām, lai apstiprinātu nemainīgu veselības politikas kursu un turpinātu kopīgu darbu.

Ijabs piebildis, ka šajā situācijā, kad Veselības ministrija ir viens no galvenajiem partneriem cīņā ar Covid-19, nav pieļaujams, ka tā paliek bez sava vadītāja uz vairākām dienām vai pat nedēļām, bet Pavļuta politiskā un ministra darba pieredze ļaušot pārņemt darbus un pēc iespējas ātrāk sākt pildīt uzticētos pienākumus.

"Pavļuts turpinās balstīt Veselības ministrijas darbu ekspertu izsvērtos lēmumos. Ieklausīšanās speciālistos un vakcinācija būs izšķiroša, lai mēs atgrieztos pie ierastā dzīves ritma," atzīmējis arī partijas "Izaugsme" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Skride.

Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā - 2011.gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā, bet 2013.gadā kļuvis arī par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013.gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

2014.gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk - par tās valdes locekli. Savukārt 2017.gadā bijis viens no politiskās partijas "Kustība "Par"" dibinātājiem, kļūstot arī par šī politiskā spēka priekšsēdētāju. 2018.gadā politiķis kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās no AP saraksta un tika ievēlēts parlamentā.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu, Pavļuts 2007.gadā absolvējis Hārvarda universitātes Kenedija Valdības skolu, saņemot sabiedrības vadības maģistra grādu ar specializāciju vadībā. No 2003. līdz 2006.gadam Pavļuts ir bijis Kultūras ministrijas Valsts sekretārs, bet 2008.-2010.gadā bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un stratēģijas direktors.

Kā ziņots, 5.janvārī Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei, solot demisijas pieprasījumu parakstīt ceturtdien, 7.janvārī. Veselības ministra amata pienākumus Kariņš uzticējis pildīt Viņķeles pārstāvētās politiskās apvienības kolēģim aizsardzības ministram Artim Pabrikam (AP), taču viņš šo uzdevumu pildīt atteicās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu