Pēc SPKC norādījumiem Covid-19 gadījumu dēļ uz laiku slēdz dienas centru "Integra" Jelgavā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: HAKINMHAN/shutterstock.com

Ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu norādījumus, atklāto Covid-19 gadījumu dēļ uz laiku slēgts dienas centrs "Integra" Jelgavā, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Dienas centrā otrdien diviem klientiem konstatēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, un pēc epidemiologu norādījumiem centrs uz laiku ir slēgts. Pārējie seši klienti un trīs centra darbinieki atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā, un viņiem kā kontaktpersonām līdz 18.janvārim ir jāievēro karantīna.

Turklāt otrdien arī visiem pārējiem dienas centra "Integra" klientiem un darbiniekiem, kuri bijuši kontaktā ar saslimušajiem, veikta Covid-19 testēšana ar siekalu paraugiem. Visos gadījumos rezultāts bijis negatīvs. Dienas centrā ir veikta dezinfekcija.

Atgriežoties dienas centrā, visiem klientiem un darbiniekiem būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts.

Pašvaldība uzsver, ka tā ciešā sadarbībā ar SPKC epidemiologiem uzrauga situāciju un veic visus nepieciešamos drošības pasākumus.

"Integra" nodrošina nodarbības un aktivitātes pieaugušām personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem no 16 gadu vecuma.

SPKC dati liecina, ka Jelgavā pēdējo divu nedēļu saslimušo ar Covid-19 kopskaits ir 378 iedzīvotāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu