Kariņš: Nepiedodami - vakcīnas noliktavā ir, bet tās netiek līdz ārstiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju Rīgas pilī, kurā pārrunāja plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai, lai apturētu Covid-19 izplatību.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju Rīgas pilī, kurā pārrunāja plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai, lai apturētu Covid-19 izplatību. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tas ir nepiedodami, ka Latvijā vakcinācija pret Covid-19 notiek tik gausi. To intervijā Latvijas Radio uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Ministru prezidents norādīja, ka līdz vakardienai Latvijā bija vakcinēti tikai ap 4500 cilvēku, tikmēr noliktavās glabājas vairāk nekā 20 000 vakcīnas pret Covid-19.

"Tas ir nepiedodami un nepieņemami," sacīja Kariņš, norādot, ka tik lēnā tempā vakcinācija pret Covid-19 turpināsies līdz 2023. gadam.

Ministru prezidents uzskata, ka problēma ir vakcinācijas darba organizācijā. Premjeram zināms, ka vienā slimnīcā vakcinācijas kabinets strādā tikai no plkst.8 līdz plkst. 12.

Pēc premjera sacītā, ja vakcinācijas kabineti Covid-19 izplatības laikā strādātu no plkst. 8 līdz plkst. 20, arī ar to nebūtu gana.

Ministru prezidents akcentēja, ka pašreizējā situācija nav ikdienas. Vakcinācijas darba organizācija ir jāmaina dramatiski, lai visus medicīnas iestādēs strādājošos iespējami drīz vakcinētu pret Covid-19.

"Ir nepiedodami, ka vakcīnas noliktavā ir, bet tās netiek līdz ārstiem," teica Kariņš.

Pēc tam, kad vakcinācijas organizācijā būs ieviesta kārtība, tālāk jāvakcinē sociālajās aprūpes iestādēs dzīvojošie un citas riska grupas, teica premjers, norādot, ka par šiem jautājumiem ceturtdien jau runājis ar jauno veselības ministru Danielu Pavļutu ("Attīstībai/Par!"), kurš solījis iespējami drīz tikties ar slimnīcu vadību.

Ministru prezidents sacīja, ka veselības ministrs var uz viņu paļauties - ja vakcinācijas tempa pāatrināšanai vajadzēs mainīt kādus normatīvos aktus vai arī būs nepieciešams kāds papildu finansējums, tad šie jautājumi tiks atrisināti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu