WBC čempions Makabu tīko vienu no Brieža jostām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: worldboxingsuperseries.com

Vienu no Latvijas boksera Maira Brieža jostām kāro iegūt WBC pasaules čempiona titula īpašnieks Ilunga Makabu no Kongo.

33 gadus vecais Makabu decembrī savā dzimtenē Kongo septītajā raundā ar nokautu uzveica 40 gadus veco Nigērijas bokseri Olanrevaju Durodolu.

Makabu aizstāvēja WBC pasaules čempiona titulu. Šo jostu, kas savulaik bija Brieža īpašumā, viņš izcīnīja pērn janvārī, pārspējot poli Mihalu Cieslaku.

Daudziem boksa faniem Durodola varētu būt palicis atmiņā, jo viņš 2016. gadā "Arēnā Rīga" cīņā par WBC "Silver" jostu piekāpās Briedim.

Makabu kontā tagad ir 28 uzvaras (25 nokauti) un 2 zaudējumi, bet Durodola karjerā guvis 34 uzvaras (31 nokauts) un cietis 8 zaudējumus.

"Mans promouters un mans menedžeris izlems manu nākotni. Vēlos brīdināt savu nākamo pretinieku un visus turpmākos pretiniekus - es būšu čempions arī 2021. gada beigās," sarunā ar "Ring TV" sacīja Makabu.

"Vēlos šogad cīnīties par "The Ring" titulu," norādīja Kongo bokseris.

Brieža īpašumā patlaban ir IBF un žurnāla "The Ring" pasaules čempiona tituli pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

Portāla "Box Rec" pasaules rangā Briedis ir līderis, otrais ir Makabu, bet trešo vietu ieņem Kubas bokseris Juniels Dortikoss.

Briedis apsver iespēju karjeru turpināt smagsvaru kategorijā, taču Latvijas bokseris vēl nav oficiāli paziņojis par saviem nākotnes plāniem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu