"Grūti aptvert, ka bērni palikuši bez mātes!" Tallinā kaimiņš bērnu acu priekšā nošauj viņu māti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
36 gadus vecā divu bērnu māte, kura 5.janvārī tika nogalināta Tallinā
36 gadus vecā divu bērnu māte, kura 5.janvārī tika nogalināta Tallinā Foto: Facebook

Otrdien, 5. janvārī, Tallinā notika šaušalīgs noziegums - dzīvoklī tika nošauta 36 gadus veca sieviete, divu bērnu māte. Saistībā ar slepkavību ticis aizturēts viņas 80 gadus vecais apakšstāva kaimiņš, kuram esot traucējusi trokšņošana, ceturtdien preses konferencē norādīja prokuratūra un policija.

Otrdien īsi pirms plkst. 20 policija saņēma izsaukumu uz daudzdzīvokļu ēku Tallinas austrumos, kur bija dzirdami šāvienu trokšņi. Dzīvoklī tika atrasta 36 gadus veca sieviete ar šautām brūcēm. Viņa smagā stāvoklī tika nogādāta slimnīcā, taču vēlāk no gūtajiem ievainojumiem mira.

Policija noskaidroja, ka sievieti bija sašāvis 80 gadus vecs vīrietis, kurš automašīnā pametis notikuma vietu. Pēc aptuveni 40 minūtēm viņš tika aizturēts citā Tallinas rajonā, vēsta raidorganizācija "ERR".

Sākotnējais pieņēmums par nozieguma motīvu ir tāds, ka vīrietim esot traucējusi 36 gadus vecās sievietes bērnu trokšņošana.

Ceturtdienas preses konferencē tika atklāts, ka slepkavība notikusi bērnu acu priekšā pēc tam, kad māte atvēra dzīvokļa durvis. Aizdomās turamais trīsreiz izšāva no revolvera un aizbēga no notikuma vietas.

Vīrietis pirms došanās pensijā ilgu laiku strādājis par brīvprātīgo policijā, norādīja policijas pārstāvis Kristians Jāni.

"Aizdomās turamais no 1995. līdz 2016. gadam bija policista palīgs. 2016. gadā viņš tika atbrīvots no policista palīga pienākumu pildīšanas, jo neizpildīja likumā noteiktos kritērijus. Galvenokārt tas bija saistīts ar viņa pasivitāti," skaidroja Jāni.

Pirms vairākiem gadiem vīrietis no nozieguma vietas nelikumīgi piesavinājās ieroci. "Iepriekšējais saimnieks par revolvera pazušanu ziņoja 1995. gadā," norāda Jāni. Vīrietim nav ieroča nēsāšanas atļaujas.

80 gadus vecais vīrietis nav iepriekš sodīts.

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass nosodījis slepkavas rīcību un paudis pārliecību, ka tiesībsargājošās iestādes noskaidros visus lietas apstākļus.

"Nespēju aptvert, kā varēja notikt tāda traģēdija. Grūti aptvert, ka bērni atstāti bez mātes," viņš sacīja.

FOTO: Slepkavības vieta Tallinā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu