ASV Tieslietu ministrija izvirza 15 cilvēkiem apsūdzības par vardarbību Kapitolijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Tieslietu ministrija piektdien paziņoja, ka ir izvirzījusi apsūdzības 15 cilvēkiem, kas iesaistīti trešdien Kapitolijā notikušajā vardarbībā, tostarp vienam vīrietim, kas apsūdzēts par spridzekļu glabāšanu ar "pašdarināta napalma" efektu.

Ministrija pavēstīja, ka ir aizturējusi vairākus aizdomās turētos, tai skaitā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju Ričardu Bārnetu, kurš bija iebrucis Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi birojā, un citu vīrieti, kura kravas automašīnā tika atrasti 11 Molotova kokteiļi.

Starp apsūdzētajiem ir arī vīrietis, kurš esot iekļuvis Kapitolijā ar pielādētu šaujamieroci, cits vīrietis, kurš apsūdzēts par sišanu policistam, un Rietumvirdžīnijas štata likumdevējs, kurš piedalījies iebrukumā Kapitolijā, sacīja federālais prokurors Kens Kols. 

Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) turpinot šo notikumu izmeklēšanu, ir gaidāms, ka tiks publiskotas arī citas apsūdzības un tiks veiktas jaunas aizturēšanas.

"Šai izmeklēšanai ir visaugstākā prioritāte," un pie šīs lietas strādā "simtiem" Tieslietu ministrijas izmeklētāju, sacīja Kols.

Vašingtonas policija ir aizturējusi un apsūdzējusi desmitiem cilvēku, bet Kola piektdien paziņotās apsūdzības ir federālajā līmenī un par tām var draudēt bargāki sodi.

Kols gan sacīja, ka FIB ne pret vienu neveic izmeklēšanu par iespējamu "kūdīšanu" vai "dumpi".

Daži cilvēki ir aicinājuši apsūdzēt Trampu, viņa advokātu Rūdiju Džuliāni un citus kūdīšanā par prezidenta piekritēju atklātu mudināšanu rīkoties dažas stundas pirms pūļa iebrukuma Kapitolijā. 

"Mēs negaidām šāda rakstura apsūdzības," teica Kols. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu