Video ⟩ Rīgas "Dinamo" cieš otro zaudējumu pēc kārtas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rihards Bukarts
Rihards Bukarts Foto: Raimonds Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" mājas spēlē pret Jaroslavļas "Lokomotiv" cieta otro zaudējumu pēc kārtas.

"Dinamo" savā laukumā piekāpās "Lokomotiv" ar 1:4 (1:2, 0:2, 0:0).

Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Lauris Dārziņš.

Mājinieki 13.minūtē izvirzījās vadībā, kad Dārziņam asistēja Deniss Paršins un Miks Indrašis.

Pēc divām minūtēm Tēmu Pulkinens rezultātu izlīdzināja, bet 19.minūtē mazākumā Pāvels Kraskovskis guva uzvaras vārtus.

Otrajā puslaikā vēl pa vārtiem viesu labā guva Daņiils Misjuļs un Artjoms Iļjenko.

Reizi ripa šajā mačā vēl pabija arī viesu vārtos, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās no Kristapa Zīles vārtos nokļuvusī ripa tika atzīta par vārtos nokļuvušu ārpus spēles noteikumu rāmjiem.

Rīgas klubs ar 21 punktu 42 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Lokomotiv" ar 62 punktiem 432 mačos atrodas trešajā pozīcijā Rietumu grupā.

Rīdziniekiem šī bija pirmspēdējā mājas spēle pirms piecu maču izbraukumu sērijas, kas 15.janvārī sāksies Čerepovecā. 12.janvārī "Dinamo" mājās tiksies arī ar Maskavas CSKA.

Pagājušā gada pēdējā spēlē rīdzinieki ar 5:2 viesos uzvarēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak", tādējādi pārtraucot sešu zaudēto spēļu sēriju. Šo gadu rīdzinieki iesākuši ar 5:4 uzvaru pret Maskavas "Dinamo", savukārt pēdējā mačā ar 2:6 atzīts Minskas "Dinamo" pārākums.

"Lokomotiv" šogad zaudējuma rūgtuma garšu vēl nav izjutusi, jo četros mačos svinētas uzvaras. Gads iesākts ar 7:1 graujošu panākumu pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", bet vēlāk uzvaras sekoja arī pret Novosibirskas "Sibirj" (3:2) un Sanktpēterburgas SKA (4:1).

Šosezon abas komandas savā starpā jau bija tikušās divas reizes, abās uzvaru svinot "Lokomotiv" komandai. Vistuvāk uzvarai rīdzinieki bija pirmajā duelī, kurā Jaroslavļas komanda ar 3:2 uzvarēja "bullīšu" sērijā.

Kopumā KHL čempionātā abas komandas tikušās 31 reizi, no kurām "Dinamo" uzvarējusi vien desmit gadījumos.

Rīdziniekiem jau iepriekš bija robi sastāvā, bet traumēto un saslimušo spēlētāju skaits turpinājis pieaugt. Jau iepriekš no ierindas bija izgājis vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, aizsargi - Džordans Murejs, Kristaps Sotnieks un Tonijs Sunds, bet ceturtdien noskaidrojās, ka slimības dēļ komandai kādu laiku nevarēs palīdzēt uzbrucējs Jānis Švanenbergs. 

Ceturtdienas spēlē kājas savainojumu guva arī vārtsargs Jānis Voris, bet dienu vēlāk klubs paziņoja, ka viņš dažas nedēļas nevarēs piedalīties spēlēs.

KHL mājaslapā publicētā informācija liecina, ka "Lokomotiv" komandā traumas guvuši uzbrucēji Jegors Averins un Pāvels Kudrjavcevs. Abiem šosezon attiecīgi 35 un 37 spēlēs izdevies iekrāt 13 rezultativitātes punktus.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu