Stradiņa slimnīcā sestdien pret Covid-19 vakcinējušies 117 mediķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorija. Ilustratīvs attēls.
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) sestdien pret Covid-19 vakcinējušies 117 mediķi, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Viņa norādīja, ka no 117 mediķiem, kas bija pieteikušies vakcinācijai, 93 bija ģimenes ārstu prakšu darbinieki ne tikai no Rīgas, bet arī reģioniem. Svētdien vakcinācijai ir pieteikušies 120 mediķi.

"Slimnīca piektdien atvēra tālruņa līniju 67 095 392, pa kuru, piezvanot darbdienās no plkst.8 līdz 16, var pieteikties vakcinācijai pret Covid-19. Vakar bija pietiekami liela interese, un mediķi jau ir pieteikušies vakcinācijai nākamajā nedēļā," sacīja Veinberga.

Patlaban PSKUS darbojas pieci vakcinācijas kabineti, kas vajadzības gadījumā strādā arī brīvdienās. Vakcinācijas kabineti ir nodrošināti ar nepieciešamajiem speciālistiem, kā arī vakcīnām, lai varētu pilnvērtīgi strādāt, uzsvēra slimnīcas pārstāve.

Kā vēstīts, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) izdevis rīkojumu, kas nosaka, ka no 11.janvāra tiks vakcinēti visi mediķi. Līdz šim vakcinēja lielo slimnīcu darbiniekus, sestdien sāka vakcinēt ģimenes ārstus, bet no pirmdienas šī iespēja būs visiem mediķiem - ārstiem, ārstu palīgiem, māsām, zobārstiem, vecmātēm un citiem.

Vakcinācijas process būs jāorganizē arī brīvdienās un svētku dienās, paredz ministra rīkojums.

Viņš atzīst, ka Latvijas sabiedrības viedoklis par vakcinēšanos ir nogaidošs, un ļoti nepieciešams ārstu labais piemērs.

Ārstniecības iestādēm būs savās mājaslapās jāpublicē mediķiem viegli pieejama informācija par vakcinācijas kārtību un pieteikšanās iespējām. Vakcinācijas kabinetu adreses un kontaktinformāciju varēs atrast Nacionālā veselības dienesta (NVD) mājaslapā.

Vakcinācijas kabinetos būs jāveido elastīgas gaidīšanas rindas gadījumam, ja kāda no vakcinējamo personu pierakstā iekļautajām personām dažādu apstākļu dēļ nevarēs ierasties uz vakcināciju noteiktajā laikā.

Lai vakcinēties gribētājiem būtu vienkāršāk pieteikties, nākamajā nedēļā plānots rast risinājumu vienotai pieteikšanās sistēmai un meklēt risinājumus elastīgai rindu vadības sistēmai.

Kā vēstīts, kopumā līdz sestdienai vakcinētas 6076 personas, tajā skaitā 4602 ārstniecības personas un 1474 ārstniecības iestādes darbinieki.

Latvija līdz šim ir saņēmusi 23 400 farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" devas. Tās paredzētas kopumā 11 700 cilvēkiem, jo viena vakcinēšanai nepieciešamas divas devas. Tādējādi līdz šim vakcinēti 51,9% šo cilvēku, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Kā ziņots, pirmās farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" Latvijā tika nogādātas 26.decembra rītā. Pirmajā piegādē Latvija saņēma 9750 vakcīnu devas. Savukārt pēc nedēļas Valsts asinsdonoru centrā nogādāta arī otrā piegādes krava ar 13 650 "Pfizer" un "BioNTech" ražotajām vakcīnu "Comirnaty" devām.

Piektdien, 8.janvārī, valdība vienojās, ka Latvija iegādāsies papildu līdz 1,4 miljoniem "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 devu. Šāds lēmums tika pieņemts, jo piektdien Eiropas Komisija (EK) pieņēma lēmumu dalībvalstīm nodrošināt vēl papildu 300 miljonu "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 devu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu