Trīs Latvijas kamaniņu sportistes Siguldā finišē labāko septītniekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīza Tīruma.
Elīza Tīruma. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Siguldā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa sestajā posmā un Eiropas čempionātā, uzreiz aiz sevis atstājot pieredzējušākās komandas biedrenes Elīzu Tīrumu un Ullu Zirni, kamēr Kendija Aparjode pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu.

Eiropas čempionātā uzvaras laurus plūca krieviete Tatjana Ivanova, kura pēc otrās vietas pirmajā braucienā nākamajā pakāpās uz pirmo. Sudraba medaļas ieguvēja Natālija Geizenbergere no Vācijas divu braucienu summā bija 0,052 sekundes lēnāka, bet bronzu izcīnījusī krieviete Viktorija Demčenko no savas tautietes atpalika 0,161 sekundi.

Starp pirmo trijnieku un trim latvietēm bija vāciete Jūlija Taubica. Vītola čempionei zaudēja 0,400 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 0,239 sekunžu attālumā. Tīrumai pret uzvarētāju bija 0,431 sekundes deficīts, bet Zirne bija 0,469 sekundes lēnāka.

Pēc pirmā brauciena vadībā bija Geizenbergere, kura Sigulda trasi veica 41,829 sekundēs. Nieka piecas sekundes tūkstošdaļas viņai zaudēja Ivanova, bet 0,053 sekundes atpalika Demčenko.

No latvietēm labāko rezultātu uzrādīja komandas jaunākā dalībniece Vītola, kura līderei zaudēja 0,176 sekundes un bija piektā. Deviņas sekundes tūkstošdaļas aiz viņas bija sestās pozīcijas turētāja Tīruma, bet 0,200 sekundes no līderes atpalika Zirne, kura bija astotajā vietā.

Aparjode kritienu piedzīvoja trases vidusdaļā un nesasniedza finiša līniju, tāpēc otrajā braucienā nepiedalījās. Latvijas sportiste trasi pameta pašas spēkiem.

Otrajā braucienā Ivanova finišēja pēc 41,760 sekundēm un pakāpās uz pirmo vietu summā. Geizenbergere zaudēja 0,057 sekundes un bija otrā brauciena, tāpat uz otro vietu atkāpjoties arī summā. Trešā bija Demčenko, kura zaudēja 0,113 sekundes.

Vītola arī otrajā braucienā bija piektā, no uzvarētājas atpaliekot 0,229 sekundes, Tīrumai bija 0,251 sekundes deficīts un sestais labākais rezultāts, bet Zirne zaudēja 0,274 sekundes bija bija septītā.

Šosezon pa vienai bronzas medaļai ir gan Tīrumai, gan Aparjodei. Tīruma trešo vietu izcīnīja Vinterbergā, bet Aparjode - Oberhofā. Zirnei augstākais sasniegums šosezon ir 13.vieta Sprinta Pasaules kausa posmā Īglsas trasē un tāda pati vieta Oberhofā. Savukārt Vītola debitēs šīs sezonas Pasaules kausa posmā.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa posmā Siguldā trešo vietu ieņēma Tīruma, devīto - Zirne, Aparjode ierindojās 11., bet Vītola - 12.pozīcijā.

Sprinta Pasaules kausa posmā Aparjode bija ceturtā, Zirne noslēdza pirmo sešinieku, bet Tīruma ieņēma 13.vietu.

Pēc dāmu sacensībām trasē dosies arī komandu stafetes dalībnieki. Šīs sacensības sāksies plkst.13.50. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Sigulda Eiropas čempionātu uzņem piekto reizi vēsturē. Pasaules kausa posma startēt pieteikušies 130 kamaniņu braucēji no 23 nācijām - 43 vīri, 37 sievietes un 25 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā. Ar Jauno gadu dalībnieku pulkam pievienojusies spēcīgā ASV, bet Kanādas kamaniņu braucēji sezonu varētu uzsākt nākamajā posmā.

Pēc posma Siguldā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu