Kariņš ar Pavļutu apspriedīs iespēju vakcinācijas pret Covid-19 plānā iesaistīt armiju (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar jauno veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) apspriedīs iespēju vakcinācijas pret Covid-19 plāna izpildē iesaistīt arī Nacionālos bruņotos spēkus (NBS), intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" (LA) atzinis premjers.

Viņš atzīst, ka ir sekojis līdzi tam, kā citas valstis organizē šo procesu, un jau iepriekš valdībā rosinājis vakcinācijas plāna izpildē iesaistīt NBS.

"Šobrīd valdībā iesniegtais vakcinācijas plāns to gan neparedz, bet šo iespēju noteikti apspriedīšu ar jauno veselības ministru," laikrakstam atzinis valdības vadītājs.

Viņaprāt, runājot par vakcinācijas plānu, ir jāizšķir veselības aprūpes jomas profesionalitāte vakcinēšanas jautājumos un loģistika jeb cilvēkiem ērti pieejamu vakcinācijas centru izveidošana, kā arī iedzīvotāju savlaicīga apzināšana potes saņemšanai.

Iespējams, ka procesu varētu uzlabot, ja tajā tiktu iesaistītas pašvaldību civilās aizsardzības komisijas, pieļauj premjers, norādot, ka šīs komisijas varētu palīdzēt uzlabot vakcinācijas loģistiku.

"Šobrīd iesniegtais plāns paredz pilnīgu vakcinācijas procesa decentralizāciju. Tas nozīmē, ka nav viena atbildīgā. Tas nav pareizi, tāpēc nepieciešams izveidot centralizētu darba organizāciju," intervijā LA paudis Ministru prezidents.

Viņaprāt, vakcinācijas procesā ir jāiesaista ātrās reaģēšanas un loģistikas kapacitāte, kas mūsu valstī ir attīstīta, un tas jādara ar Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas struktūru atbalstu.

"Mēs esam atkarīgi no vakcīnu ražotāju piegāžu tempiem, un tie ir mainīgi, tāpēc mēs nevaram paredzēt, cik daudz vakcīnu kurā nedēļā tiks atsūtītas, taču mums ir jāizdara tas, kas ir atkarīgs no mums, lai, tiklīdz tās ir atvestas, varam ātrā tempā nodrošināt vakcinēšanu," paudis Kariņš.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu