Maestro Raimondam Paulam aprit 85 gadi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raimonds Pauls "Dod pieci".
Raimonds Pauls "Dod pieci". Foto: Ralfs Alksnītis

Otrdien, 12. janvārī, maestro Raimondam Paulam aprit 85 gadi! Lai arī svinēšana izpaliek valstī noteikto ierobežojumu dēļ, maestro tiek sumināts virtuālajā vidē. 

Savā 85. jubilejas dienā, 12.janvārī, ņemot vērā publisko pasākumu ierobežojumus, maestro būs redzams uz skatuves tiešsaistes koncertā Dzintaru koncertzālē, ko pārraidīs televīzijas kanāls ''ReTV'' plkst. 21.25.

Līdzās Maestro pie klavierēm uzstāsies dziedātāja Dināra Rudāne un Ance Krauze, Intars Busulis, daudzpusīgais Daumants Kalniņš, pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko, vokālā grupa "Framest"un Latvijas Radio bigbends. Ar katru no viņiem Maestro iestudējis dažādas koncertprogrammas un ieskaņojis albumus. Koncerts ļaus ielūkoties skaistākajos mirkļos no viņu kopprojektiem.

Foto: Pauls un Rudāne prezentē kopīgu albumu

Atzīmējot Raimonda Paula 85. jubileju, no 9. līdz 12. janvārim Latvijas Radio 2 ēterā notiek svinības – "Maestro mūzikas maratons", kura laikā 85 stundu garumā skan tikai un vienīgi komponista mūzika. 

Tāpat, svinot lielo notikumu, Latvijas Televīzijā tapusi dokumentāla filma  "Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls".

Žurnāliste un scenārija autore Henrieta Verhoustinska un režisors un operators Andrejs Verhoustinskis 2020. gadā sekojuši maestro gaitām un tam, kā, neskatoties uz šķēršļiem, ko uzlikusi pandēmija, Raimonds Pauls neapstājas un saglabā savu radošumu un dzīvessparu.

Filmēšanas grupa saskaitījusi, ka kopumā 2020. gadā maestro uzstājies 54 koncertos – tas nozīmē, ka vismaz vienu koncertu nedēļā. Cienījamajā vecumā Raimonds Pauls piedalās mēģinājumos gandrīz katru dienu, turpina ne vien izpildīt visiem zināmas melodijas, bet arī radīt jaunas. Tādēļ saprotams ir jautājums – kas viņu dzen? Tieši uz to mēģinās atbildēt dokumentālais stāsts “Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls”.

Filmas scenārija autore Henrieta Verhoustinska atzīst, ka filmēšanas procesā komanda ļoti iedvesmojusies no maestro.

Pērn Pauls atklāja, ka viņam nemaz nepatīk lieli svētki. "Paldies Dievam, ka jubileja ir pagājusi. (..) Man liekas, ka tās jubilejas tagad ir par daudz un cilvēki tādējādi grib izrādīties. Man tas nav vajadzīgs," secināja viņš.

Raimonds Pauls ir viena no nozīmīgākajām latviešu kultūras ikonām, kura melodijas aizskanējušas un ieguvušas popularitāti tālu aiz Latvijas robežām. Savā bagātajā un ilgajā skatuves dzīvē R. Pauls koncertējis ar leģendārām personībām un estrādes zvaigznēm, kuru balsīm viņš ir sakomponējis hrestomātiskas latviešu mūzikas lappuses. Sadarbība ar atšķirīgu paaudžu dziedātājiem vienmēr bijusi viena no R. Paula svarīgākajām radošajām izpausmēm. Viņš plašākai publikai parādījis ne vienu vien daudzsološu skatuves talantu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu