Rīgas namu apsaimniekotājus mudina nodrošināties pret ūdensvadu aizsalšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA "Rīgas ūdens" aicina namu apsaimniekotājus un privātmāju īpašniekus savlaicīgi apsekot namu iekšējos ūdensvada pievadus un nodrošināties pret to aizsalšanu aukstos laika apstākļos, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Gaisa temperatūrai noslīdot zem mīnus 10 - 15 grādiem, ik gadu uzņēmumam nākoties saskarties ar situācijām, ka daudzu sūdzību par ūdens padeves traucējumiem iemesls ir aizsaluši nama iekšējie ūdensvada pievadi, kas parasti atrodas ēku pagrabstāvos.

Ziemā jau ierasti tiekot konstatēts daudz ūdensvadu aizsalšanas gadījumu, kas iedzīvotājiem rada ūdensapgādes pārtraukumus.

SIA "Rīgas ūdens" neapkalpo namīpašumu iekšējos tīklus, tāpēc nevar atsaukties lūgumiem atkausēt aizsalušos ūdensvadu posmus.

Šādus pakalpojumus sniedz komercfirmas, kas specializējas komunikāciju apkalpošanā, taču, lai ekonomētu līdzekļus, bieži vien ēku apsaimniekotāji saviem spēkiem cenšas risināt radušos problēmu un mēģina atkausēt aizsalušos ūdensvadus, dažkārt pat ar atklātu uguns liesmu.

Šāda rīcība savukārt var nodarīt kaitējumu īpašumam un rada ugunsgrēku izcelšanās draudus.

SIA "Rīgas ūdens" aicina apsekot namu pagrabos esošo komunikāciju stāvokli un, ja nepieciešams, veikt siltumizolācijas darbus, aizvērt vai salabot novārtā atstātos pagrabu vēdlodziņus, durvis vai komunikāciju lūkas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu