Brocēnos komandantstundas pārkāpējam piemēroti divi sodi 1500 eiro apmērā. Kā pagāja "mājsēdes laiks" Kurzemē? (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls.
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Brocēnos vīrietim par komandantstundas un amatpersonu likumisko prasību nepildīšanu piemēroti divi sodi 1500 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Laikā no 8.janvāra līdz 10.janvāra rītam komandantstundas kontroles pasākumos Kurzemes reģionā ir pārbaudītas vairāk nekā 1000 personas, no tām 671 personai bija aizpildīti pašapliecinājumi.

Šeršņova stāstīja, ka policija ir devusi 258 preventīvos norādījumus, savukārt par klaju un apzinātu ierobežojumu neievērošanu ir sākti 157 administratīvie procesi.

Piektdien, 8.janvārī, ap pusnakti VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas patrulēja Brocēnos, kur tika pamanīts vīrietis, kurš uzvedās izaicinoši un pārkāpa prasību atrasties savā dzīvesvietā.

Pēc Šeršņovas stāstītā, policijas ekipāžai piebraucot pie vīrieša, viņš sāka skriet un turpināja uzvesties izaicinoši, kliedza un izteica aizskarošas piezīmes. VP amatpersona izlēma izkāpt no dienesta transportlīdzekļa un panākt vīrieti ar kājām. Policists vairākas reizes izteica prasību apstāties, pārtraukt izvairīties un pienākt, lai noskaidrotu vīrieša personību un iemeslus, kāpēc viņš neievēro prasību nakts laikā atrasties mājās, taču vīrietis ignorēja VP amatpersonas likumīgās prasības un izkliedza, ka viņš šos ierobežojošos pasākumus neatzīst, noteikumus atrasties dzīvesvietā nepildīs un uzskata, ka arī mutes aizsegs neesot jālieto.

Centieni panākt un apturēt vīrieti turpinājās vēl kādu laiku līdz tika piesaistīta vēl viena ekipāža un vīrietis tika aizturēts. No vīrieša tika pieņemts paskaidrojums, kurā redzams, ka vīrietis nav izpratis savas rīcības prettiesisko raksturu, tā nepiekrīt valdības pieņemtajiem lēmumiem par Covid-19 ierobežojošo pasākumu ieviešanu un apgalvo, ka turpinās tos neievērot, tādā veidā izrādot klaju necieņu pret valsts pārvaldi un klaji ignorē likumos un normatīvajos aktos noteiktos pienākumus, klāstīja policijas pārstāve.

Vīrietis atradies arī alkoholisko dzērienu ietekmē. Viņam piemēroti divi sodi - par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu naudas sods 500 eiro, bet par ārkārtējās situācijas laikā noteikto prasību neievērošanu vīrietim ir piemērots naudas sods - 1000 eiro, sacīja Šeršņova.

Piektdien, 8.janvārī, plkst. 23.45 tika konstatēts, ka Talsu novadā sieviete pārvietojās ar automašīnu "BMW". Noskaidrots, ka sieviete braukusi no mājām uz degvielas uzpildes staciju nopirkt savam dēlam hotdogu. Sievietei tika uzlikts sods - 100 eiro.

Savukārt 9.janvārī plkst.1.30 Talsu novadā, Abavas pagastā tika konstatēts, ka divas personas atrodas ārpus savām dzīvesvietām un lieto alkoholiskos dzērienus pie paziņas. Par šo pārkāpumu abām personām tika uzlikts administratīvais sods - 300 eiro, stāstīja policijas pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka bija arī gadījumi, kad, uzklausot personas, tika veiktas profilaktiska rakstura pārrunas. Kā, piemēram, 9.janvārī tieši pusnaktī Talsu novadā Dižstendē autobusu pieturā tika sastapta sieviete ar savu meitu, kuras paskaidroja, ka nokavējušas autobusu, kā rezultātā abas ar kājām devušās mājās. Personas tika nogādātas mājās un ar viņām veiktas profilaktiskas pārrunas.

Tāpat 9.janvārī ap plkst.4 apturēts transporta līdzeklis, kas pārvadā maizi - persona uzrādīja pavadzīmi un paskaidroja, ka vadība esot norādījusi, ka arī šāda veida dokuments derot pašapliecinājuma vietā. Ar personu veiktas pārrunas un izsniegta pašapliecinājuma veidlapa, lai tā tiktu aizpildīta.

9.janvārī plkst.1.45 tika konstatēts, ka Liepājā, Oskara Kalpaka ielā vīrietis atrodas ārpus mājām nakts laikā, kad tas nav atļauts, tādējādi pārkāpjot aizliegumu pārvietoties laikā posmā no plkst.22 līdz 5. Vīrietim tika piemērots naudas sods - 100 eiro. Ņemot vērā to, ka vīrietis dzīvo turpat netālu no vietas, kur viņu apturēja, varētu domāt, ka viņš pēc soda saņemšanas dosies mājās, taču pēc aptuveni pusotras stundas vīrietis tika apturēts Liepājā, Baseina ielā. Vīrietim tika uzlikts 200 eiro liels naudas sods.

Arī 10.janvārī plkst.3 šis pats vīrietis tika apturēts Liepājā, Raiņa ielā un arī šajā reizē viņam tika uzlikts sods 100 eiro apmērā. Jāpiemin, ka vīrietis ir zinājis, ka ir jāatrodas nakts laikā mājās un nav pirmā reize, kad viņš šos noteikumus ignorē. Šogad par šāda veida pārkāpumiem viņš kopumā ir apturēts jau sešas reizes, sacīja Šeršņova.

9.janvārī ap plkst.3 Ventspilī, Arāju ielā tika apturēta automašīna "Jeep", kurā konstatēts, ka atrodas trīs personas, tādējādi neievērojot pulcēšanās ierobežojumus un pārkāpjot aizliegumu pārvietoties laikā posmā no plkst.22-5. Vīrieši nelietoja arī mutes un deguna aizsegus. Viņi policistiem paskaidroja, ka devās uz savām dzīvesvietām no makšķerēšanas. Vīriešiem tika piemēroti naudas sodi par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu - katram 50 eiro, taču par komandantstundas neievēršanu - 100 eiro.

10.janvārī plkst.2.20 VP tika saņemts izsaukums uz Kuldīgu, kur kādā adresē notiek konflikts. Noskaidrots, ka vīrietis ar dēlu bija pie sevis uzņēmuši sešus jauniešus, kuri vakara gaitā sāka konfliktēt savā starpā. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī pret tēvu un viņa dēlu tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi par viesu uzņemšanu un privāta pasākuma rīkošanu laikā, kad valsī ir izsludināta ārkārtas situācija, savukārt pret dēla draugiem, pārējiem sešiem jauniešiem sākti administratīvo pārkāpumu procesi par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu