Lietuva turpmāk oficiāli sauks Gruziju par Sakartveliju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Grisha Bruev/shutterstock.com

Lietuva oficiāli nolēmusi turpmāk saukt Gruziju atbilstoši tās pašnosaukumam par Sakartveliju (gruzīniski Sakartvelo, lietuviski - Sakartvelas), un šis nosaukums tagad jālieto visos oficiālajos dokumentos.

Kā ziņu aģentūrai BNS apliecinājis Lietuvas valsts valodas komisijas vadītājs Audris Antanaitis, kopš decembra beigām Sakartvelija ir šīs valsts oficiālais nosaukums lietuviski.

Lēmumu no dokumenta par oficiālajiem valstu nosaukumiem svītrot vārdu "Gruzija" un aizstāt to ar "Sakartvelija" Lietuvas valsts valodas komisija pieņēmusi 21.decembrī.

Pirms diviem gadiem komisija apstiprināja Sakartveliju kā Gruzijas alternatīvo nosaukumu, pieļaujot tā lietošanu arī oficiālās vēstulēs.

Kā tagad norādījis Antanaitis, bija vajadzīgs pārejas laiks, lai izvērtētu, vai sabiedrība šo nosaukumu pieņems.

"Tagad redzams, ka tas iegājies neticami ātri. Es prognozēju, ka būs vajadzīgi divdesmit gadi, bet iegājās jau divos gados. Tas tiešām bija negaidīti," viņš atzinis. "Nolēmām pabeigt šo procesu, un Sakartvelija kļūst par oficiālo nosaukumu."

Komisijas vadītājs uzskata, ka šis lēmums atvieglos oficiālo iestāžu darbu, jo līdz šim tām oficiālajos dokumentos bija jāraksta "Gruzija (Sakartvelija)".

Mainīt nosaukumu Lietuvu savulaik lūdza gruzīnu politiķi un diplomāti, norādot, ka vārds "Gruzija" atbilst valsts nosaukuma krievu valodas versijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu