Porziņģa atgriešanos laukumā aizkavēs "Mavericks" un "Pelicans" spēles pārcelšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kaut arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Latvijas zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc traumas izdziedēšanas bija gatavs doties laukumā pirmo reizi šosezon, viņa pārstāvētajai komandai Dalasas "Mavericks" tiekoties ar Ņūorleānas "Pelicans", pirmdien tas vēl nenotiks, jo mačs ir pārcelts uz vēlāku laiku, savā "Twitter" kontā vēsta "The Athletic" basketbola apskatnieks Šams Čaranja.

Čaranja pirmdien ierakstā "Twitter" sociālajā tīklā vēsta, ka Porziņģis pēc sezonas pirmo deviņu spēļu izlaišanas ceļgala operācijas dēļ laukumā gatavojas doties pirmdien, tas vēl nenotiks.

"Dalasas "Mavericks" un Ņūorleānas "Pelicans" šī vakara spēle ir pārcelta," "Twitter" kontā tikai nedaudz vēlāk ierakstīja Čaranja, atsaucoties uz informācijas avotiem līgā.

Iepriekš par Porziņģa iespējamo atgriešanos "Mavericks" sastāvā savā "Twitter" kontā ziņoja laikraksta "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends. Viņš norādīja, ka "Mavericks" Porziņģi pat ievietojusi provizoriskajā sākumsastāvā, kas ir vēl soli tuvāk spēlēšanai nekā statuss "dalība spēlē zem jautājuma zīmes".

Porziņģis 17.augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā guva meniska traumu. Latvijas basketbolistam operācija tika veikta 10.oktobrī un rehabilitācijai nepieciešamais termiņš netika noteikts.

Jau decembra beigās Porziņģis kopā ar "Mavericks" aizvadīja savu pirmo pilnvērtīgo treniņu. Iepriekš basketbolists norādīja, ka atveseļošanās noris labi, tāpēc laukumā plānots atgriezties janvāra pirmajā pusē. Vairākkārt šo ieceri apstiprināja arī Dalasas vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

"Mavericks" šosezon deviņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras un Rietumu konferencē ieņem sesto vietu.

Porziņģis pagājušajā sezonā piedalījās 57 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji nepilnās 32 minūtēs guva 20,4 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus. Izslēgšanas turnīrā viņš laukumā bija trīs mačos, kuros caurmērā 31,5 minūtēs guva 23,7 punktus, izcīnīja 8,7 bumbas zem groziem un bloķēja 1,0 metienu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu