Vai ilgi gaidītais "izlīgums"? Karaliene uzaicinājusi Meganu Mārklu un princi Hariju uz savu dzimšanas dienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II.
Karaliene Elizabete II. Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas karaliene Elizabete II uz savas dzimšanas dienas svinībām uzaicinājusi savu mazdēlu, princi Hariju, kā arī viņa sievu Meganu Mārklu, kuri pagājušā gada sākumā paziņoja par atteikšanos no karaliskajiem tituliem, ziņo "The Sunday Times".

Ja Saseksas hercogs un hercogiene, kas aizbrauca uz ASV, pieņems ielūgumu un ieradīsies, tā būs pirmā karaliskās ģimenes atkalapvienošanās kopš Saseksas hercogu pāra atteikšanās no karaliskās ģimenes pienākumiem.

Elizabetes II 95. dzimšanas dienas oficiālās svinības ir paredzētas 12. jūnijā. Šajā dienā tiek rīkota militāra parāde. Karalienes īstā dzimšanas diena ir 21. aprīlis.

Parasti karaliskās ģimenes locekļi parādi vēro no Bekingemas pils balkona. Pagaidām nav zināms, vai princim Harijam un Meganai Mārklai ļaus pievienoties pārējiem monarhu saimes locekļiem.

Publikācijas autori pieņem, ka Saseksas hercogs un hercogiene tomēr pieņems ielūgumu un uzturēsies Lielbritānijā vismaz trīs nedēļas - 10. jūnijā princis Filips svinēs simto dzimšanas dienu un viņa mazdēls, visticamāk, tomēr vēlēsies viņu apsveikt.

Princim Harijam varētu būt svarīgi apmeklēt arī viņa mātes, princeses Diānas, pieminekļa atklāšanu. Tas notiks 1. jūlijā, dienā, kad viņa būtu svinējusi 60 gadu jubileju.

Sākotnēji plānots, ka princis Harijs un Megana Mārkla tiksies ar karalieni martā, gadu pēc karaliskās ģimenes pamešanas, taču šī tikšanās, visticamāk, nenotiks Covid-19 pandēmijas dēļ.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu