Karjeru beidz hokejists, kurš laboja Skrastiņa "dzelzs vīra" rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džejs Boumīsters.
Džejs Boumīsters. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Par hokejista karjeras beigām pirmdien tīmekļa vietnē "The Athletic" paziņoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs aizsargs Džejs Boumīsters.

Šonedēļ NHL 2020./2021.gada sezona sāksies bez viena no labākajiem slidotājiem līgas vēsturē.

"Ja godīgi, es zināju, ka esmu pabeidzis, kad tas notika," hokejists pirmdien teica sarunā ar "The Athletic", atceroties spēli 2020.gada februārī.

Jau ziņots, ka 2020.gada 11.februārī NHL spēle starp Anaheimas "Ducks" un Sentluisas "Blues" vienībām tika pārtraukta pirmajā periodā, jo uz rezervistu soliņa pēkšņi saļima viens no viesu hokejistiem 36 gadus vecais Boumīsters. Pieredzējušais aizsargs pēc laukumā aizvadītas maiņas devās uz rezervistu soliņa, kur īsi pēc tam saļima un laukumu pameta uz nestuvēm.

Hokejistam, atrodoties uz soliņa, uz brīdi apstājās sirds, taču mediķi ar defibrilatora palīdzību viņu atgrieza pie samaņas.

"Tas ir neticami, ir pagājis gandrīz gads, kopš tas notika. Man šķiet, ka tas notika vakar," sacīja Boumīsters.

Viņš pamet spēli, kaut arī veselības ziņā sūdzību kopš februāra nav bijis.

"Es jūtos labi," saka hokejists.

Boumīsters savā 17. NHL sezonā laukumā devās 56 spēlēs, kurās guva vienus vārtus, astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja un iekrāja lietderības koeficientu +6.

Savu NHL karjeru viņš sāka 2002./2003.gada sezonā Floridas "Panthers" rindās, kur viņa "darbaudzinātājs" bija Sandis Ozoliņš, ar ko kanādietis paspēja uzspēlēt kopā pirms latvieša aizmainīšanas uz Anaheimas "Mighty Ducks" sezonas vidū.

2009.gadā sportists nokļuva Kalgari "Flames", bet 2012./2013.gada sezonas vidū tika aizmainīts uz Senlūisas "Blues".

17 sezonās NHL Boumīsters pamatturnīra 1240 spēlēs sakrāja 424 rezultativitātes punktus, no kuriem 88 ir gūtie vārti. Sešās sezonās Stenlija kausa izcīņā viņa kontā 75 spēlēs ir 13 rezultatīvas piespēles.

2019.gadā kopā ar pārējiem "Blues" hokejistiem viņš cēla virs galvas Stenlija kausu.

Kanādas izlases rindās viņš Sočos ir kļuvis par 2014.gada olimpisko čempionu, kā arī divreiz uzvarējis pasaules meistarsacīkstēs, reizi tiekot pie sudraba. 2003.gadā viņš tika atzīts par pasaules čempionāta labāko aizsargu.

Boumīsters Kanādas izlases rindās ir arī divkārtējs Kanādas kausa ieguvējs, kas 2016.gadā saucās Pasaules kauss.

Boumīsters Latvijas sakarā īpašs arī ar faktu, ka tieši viņš 2011. gadā laboja pāragri mūžībā aizgājušā latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa NHL "dzelzs vīra" rekordu visvairāk pēc kārtas aizvadītajās spēlēs aizsargiem, kas tolaik piederēja Skrastiņam ar 495 spēlēm pēc kārtas. Boumīstera iespaidīgā sērija noslēdzās 2014. gadā, sasniedzot 737 spēles. Taču arī Boumīstera rekords ir pārspēts un šobrīd rekordists ir aizsargs Kīts Jandls, kuram ir 866. spēles aizvadītas pēc kārtas un drīzumā, kad sāksies jaunā NHL sezona, Jandls varēs šo rekordu padarīt vēl iespaidīgāku. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu