Anglijā sieviete atklāj, ka akmens, kuru viņa izmanto kā pakāpienu, ir gandrīz 17 tūkstošus eiro vērts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: WOOLLEY AND WALLIS SALEROOMS

Kāda Lielbritānijas iedzīvotāja netīšām savā dārzā atklājusi īstu "vēstures fragmentu" - arheologi uzskata, ka tā vērtība sasniedz 16,5 tūkstošus eiro, vēsta portāls "People".

Marmora plāksne pirmo reizi tika atrasta apmēram pirms 20 gadiem Anglijas dienvidos. Gandrīz 10 gadus kāda sieviete izmantoja vēsturisko plātni kā pakāpienu, kas palīdz uzkāpt uz zirga.

Tikai pēc tam, kad viņa pamanīja vainagu, kas iegravēts akmens virsmā, viņa nolēma nogādāt plāksni pie arheologa, kurš noteica, ka tā, visticamāk, datēta mūsu ēras 2. gadsimtā un, iespējams, cēlusies vai nu Grieķijā, vai Āzijā.

"Šāda veida artefakti Anglijā bieži nonāca 18. un 19. gadsimta beigās, kad turīgi aristokrāti apceļoja Eiropu, mācoties klasisko mākslu un kultūru," skaidroja senlietu speciālists Vils Hobss.

Neskatoties uz to, ka plātne varēja nonākt Lielbritānijā, Hobss sacīja, ka tā joprojām ir pilnīga mistērija, kā tā nonāca kādas mājas dārzā, un aicināja sabiedrību pēc palīdzības.

Speciālists atzīmēja, ka sievietes māja tika uzbūvēta pagājušā gadsimta 60. gadu vidū - detaļa, pēc kuras viņš cerēja, novedīs kādu, kurš tajā laikā dzīvoja šajā apgabalā vai strādāja pie tā celtniecības, sniegt informāciju par izmantotajām drupām.

Plāksnes virsmā ir iegravēts: "Ļaudis un Jaunie vīrieši godina Demukeros, Leikioza dēla, dēlu."

Tā kā amatpersonas vēlas iegūt vairāk informācijas, izsoļu nams, kurā šobrīd atrodas plāksne, apstiprināja, ka plātne drīz tiks ievietota pārdošanā. Šobrīd tās pārdošanas vērtība tiek lēsta 10-15 tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu