Gutkovskis: Mēs spēlējam labi, un komandas no mums baidās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: rakow.com

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow" komanda pirms pārtraukuma Polijas virslīgā spēlēja teicami, izvirzoties otrajā vietā un liekot respektēt Čenstohovas komandu katram pretiniekam, pirmdien sarunā ar kluba preses dienesta pārstāvi saka Gutkovskis.

Ziemas pārtraukumā Čenstohovas "Rakow" komanda devās otrajā vietā Polijas virslīgā. "Rakow" atrodas otrajā vietā turnīra tabulā ar 28 punktiem 14 mačos, vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" ar 20 punktiem ieņem septīto vietu, bet pussarga Kristera Tobera Gdaņskas "Lechia" ar 19 punktiem ir astotā.

"Gada beigas parādīja, ka daudzas komandas no mums baidījās un galvenokārt koncentrējās aizsardzībai. Mēs spēlējām labi, visi gribējām uzvarēt," par labo komandas spēli pirms pārtraukuma saka Gutkovskis.

Viņš skaidro, ka sagatavošanās periods atlikušajai sezonas daļai būs ļoti svarīgs. Tāpēc futbolisti vēlas labi pastrādāt līdz maču atsākšanai, koncentrējoties uz nākamo maču pret Ščecinas "Pogon".

Šoreiz Covid-19 ietekmes dēļ ir īsāks ziemas sagatavošanās laiks, taču Latvijas futbolists par to neuztraucas, jo tā ir norma daudzās citās līgās. "Ir svarīgi izpildīt to, ko treneris ir ieplānojis nākamajām trim nedēļām," viņš uzsver.

Komanda sezonas turpinājumam gatavojas Turcijas pilsētā Belekā, kur plānots aizvadīt arī trīs pārbaudes spēles ar spēcīgiem pretiniekiem.

"Vienmēr ir interesanta pieredze spēlēt pret citu līgu komandām," saka Latvijas izlases uzbrucējs. "Luhanskas "Zorja" un Maskavas "Dinamo" ir interesanti pretinieki, kuri spēlēja Eiropas līgā. Būs interesanti tikties ar viņiem un redzēt, cik daudz mēs pret viņiem varam izdarīt un ko mēs varam sagaidīt no sevis."

"Zorja" pārstāv arī Latvijas izlases pussargs Andrejs Cigaņiks.

Lai labotu savu vārtu gūšanas rekordu ekstraklasē, vairs nepieciešami tikai trīs precīzi sitieni.

"Es cenšos par to tik daudz nedomāt. Protams, es gribu gūt šos vārtus un ceru atkal sākt sist "golus" un biežāk iepriecināt līdzjutējus. Tomēr vissvarīgākais ir komanda un tas, ka mēs uzvaram un gūstam punktus. Ja man izdosies gūt dažus vārtus, es vienkārši būšu vēl priecīgāks," saka futbolists.

Ekstraklasē pārtraukums būs līdz janvāra beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu