Slimnīcu biedrība: Covid-19 dēļ situācija slimnīcās ir starp sarežģītu un ļoti sarežģītu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs foto.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Covid-19 izplatības dēļ situācija Latvijas slimnīcās ir starp sarežģītu un ļoti sarežģītu, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Kalējs uzsvēra, ka slimnīcās nonākošo Covid-19 pacientu skaits turpina augt, īpaši smagi slimo, turklāt nereti inficējas arī ārsti. Viņš atgādināja, ka ļoti būtiska problēma ir medicīnas personāla pieejamība kopumā.

Biedrības pārstāvja redzējumā, vienīgais risinājums ir panākt to, lai slimnīcās nonāk mazāk ar Covid-19 saslimušo, un tā ir visas sabiedrības atbildība.

Viņš arī domā, ka situāciju uzlabos vakcinēšana pret Covid-19, bet tās veicināšanai sabiedrībai nepieciešams sniegt vairāk informācijas par vakcinēšanas lietderību, jo daudzviet cilvēki šajā jautājumā vēl ir gana skeptiski.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu