Ministrs uzdevis gatavot prognozes negatīvākai notikumu attīstībai, ja Latvijā izplatīsies jaunais Covid-19 paveids

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir devis rīkojumu atbildīgajiem dienestiem gatavot prognozes iespējamai negatīvākai Covid-19 notikumu attīstībai Latvijā.

Ministrs šorīt TV3 informēja, ka rīkojums tapis, reaģējot uz faktu, ka Latvijā ticis konstatēts jaunais Covid-19 paveids, kas ir lipīgāks par iepriekš zināmo.

Pavļuts atzīmēja, ka šīs prognozes varētu kalpot tam, lai veselības resors savlaicīgi gatavotos iespējamam negatīvākam Covid-19 izplatības scenārijam un no valdības varētu prasīt papildus līdzekļus.

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka gan sākotnējā, gan jaunā Covid-19 paveida izplatība Latvijā ir tieši atkarīga no tā, cik lielā mērā cilvēki ievēro noteiktos ierobežojumus.

Kā vēstīts, Latvijā konstatēts jaunā Covid-19 paveida saslimšanas gadījums, par ko pirmā ziņoja Apvienotā karaliste.

Ir pierādīts, ka jaunā koronavīrusa SARS-CoV-2 variants izveidojies dažādu mutāciju rezultātā, iepriekš norādīja SPKC. Vairāku pētījumu rezultāti liecinot, ka šim koronavīrusa variantam ir raksturīga straujāka izplatīšanās spēja - līdz pat 70% salīdzinājumā ar līdz šim cirkulējošiem SARS-CoV-2 celmiem.

Visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti vēl stingrāk ievērot iepriekš zināmos profilakses pasākumus - distancēšanos, rūpīgu roku mazgāšanu vai dezinficēšanu un uzturēšanos iespēju robežās savā mājsaimniecībā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu