"Šiem cilvēkiem ir krietni palielināta atbildība." Kariņš pieļauj ministru vakcinēšanu pret Covid-19 viņu nozīmīguma dēļ (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju Rīgas pilī, kurā pārrunāja plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai, lai apturētu Covid-19 izplatību.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju Rīgas pilī, kurā pārrunāja plānu stingrāku ierobežojumu ieviešanai, lai apturētu Covid-19 izplatību. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai Latvijā spētu īstenot sabiedrības masveida vakcinēšanu pret Covid-19, procesā tiks iesaistīti pilnīgi visi, kas var piedalīties, tostarp privātās iestādes, šorīt LTV "Rīta panorāmā" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), no kura teiktā bija noprotams, ka procesā varētu tikt iesaistīti arī veterinārārsti un zobārsti.

Kariņš stāstīja, ka plašas vakcinēšanas nodrošināšanai tiks veidoti specializēti potēšanas centri, kuriem būs nepieciešami dažādi speciālisti, kas spēj veikt potes.

Premjers domā, ka jaunā veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) vadībā Latvijā izdosies kāpināt vakcinēšanas tempu.

Politiķis atgādināja, ka valdība ir atbalstījusi īpaša biroja izveidi, kurā cilvēki strādātu tikai ar vienu mērķi - veicināt vakcināciju. Kariņš cer, ka šis birojs varētu sākt darbu jau šīs nedēļas beigās, lai arī Pavļuts iepriekš pieļāva, ka tas notiks nākamnedēļ.

Pēc Kariņa vārdiem, pašlaik galvenais esot nodrošināt, ka vakcinēti tiek mediķi.

Premjers sacīja, ka amatpersonu potēšana pret Covid-19 parāda priekšzīmi arī pārējai sabiedrībai, kura šaubās – vakcinēties vai ne. Bet vienlaikus Kariņš uztraucas par valdības lemtspēju.

"Mēs to nevaram atļauties!" sacīja Kariņš, runājot par to, ja ar Covid-19 saslimtu kāds no ministriem.

"Šiem cilvēkiem ir krietni palielināta atbildība," viņš uzsvēra.

Vienlaikus premjers norādīja, ka tā ir diskusija, kā organizēt amatpersonu vakcināciju. Pēc Kariņa teiktā, vispirms jāvakcinē ārsti, lai viņi var turpināt rūpēties par saslimušajiem.

Runājot par saslimušajiem sociālās aprūpes namos, Kariņš stāstīja, ka labklājības ministre Ramona Petraviča ("KPV LV") jau kādu laiku cīnās, lai centros tiktu izmantoti eksprestesti jeb siekalu testi Covid-19 noteikšanai.

Eksperti pret to iebilduši, jo šie testi nav tik precīzi. Tomēr valdības ministri izlēmuši, – ja nekā cita nav, tad vismaz tiek veikti eksprestesti.

Saistībā ar atbalsta palielināšanu no Covid-19 sekām cietušajiem uzņēmējiem Kariņš sacīja, ka atbalsta apmērs ir jāpalielina: "Mēs jau esam sākuši to darīt, un mēs to turpināsim."

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu