Nedēļas nogalē gaidāms lielākais sals pēdējo divu gadu laikā - temperatūra pazemināsies līdz pat -24 grādiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sals. Ilustratīvs attēls
Sals. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šīs nedēļas nogalē Latvijā valdīs lielākais sals kopš 2019.gada janvāra, prognozē sinoptiķi.

Piektdien, sestdien un svētdien diennakts tumšajā daļā gaisa temperatūra vietām valstī - visbiežāk Latgalē - pazemināsies līdz -19..-24 grādiem.

Valsts lielākajā daļā kādā brīdī, izklīstot mākoņiem, termometra stabiņš noslīdēs zem -15 grādiem. Gaidāmi lieli gaisa temperatūras kontrasti, un Kurzemes piekrastē temperatūra brīžiem tuvosies nulles atzīmei, bet Latgalē arī dienas vidū saglabāsies aukstums līdz -15 grādiem.

Saule mīsies ar mākoņiem, kas daudzviet nesīs nelielu sniegu, bet no Rīgas jūras līča nākoši mākoņi dažviet sagādās mēreni stipru snigšanu. Šie sniega mākoņi nokrišņus atnesīs vietām Jūrmalas, Tukuma un Dobeles pusē.

Piektdien pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, sestdien vēja tikpat kā nebūs, bet svētdien gaidāms lēns dienvidrietumu vējš.

Vietām, zem skaidrām debesīm un bezvējā strauji pazeminoties gaisa temperatūrai, veidosies migla un sarma, tā visvairāk iespējama jūras un neaizsalušu upju posmu tuvumā. Arī brauktuvju apledošana visvairāk iespējama pie vaļējiem ūdeņiem, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

Iespējams, nākamnedēļ ciklons atnesīs atkusni. Atkarībā no ciklona spēka un virzības iespējams gan silts laiks, gan stipri nokrišņi, gan sala saglabāšanās, gan strauja gaisa temperatūras pazemināšanās aiz ciklona.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu