VIDEO ⟩ Gaidīšana ir beigusies! Kristaps Porziņģis laukumā atgriežas ar rezultatīvu sniegumu "Mavericks" uzvarā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Naktī uz ceturtdienu savu ilgi gaidīto atgriešanās maču aizvadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Dalasas "Mavericks" viesos ar rezultātu 104:93 (32:16, 28:27, 27:29, 17:21)  pārspēja Šarlotas "Hornets" basketbolistus.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 21 minūti un trīs sekundes, gūstot 16 punktus (2/7 2p., 4/9 3p., 0/0 1p.). Tāpat latvieša kontā arī četras bumbas zem groziem un divi bloķēti metieni. Uzbrucējs iekrāja arī trīs personīgās piezīmes, spēli noslēdzot ar lietderību +1.

Latviešu uzbrucējam šajā mačā bija pārliecinoši mazākais spēles laiks starp "Mavericks" sākuma sastāva basketbolistiem.

Video: Porziņģa spilgtākās epizodes spēlē pret "Hornets"

"Mavericks" komandā ar 34 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs, bet 18 punkti bija Timam Hārdevejam junioram. Enerģiski zem groziem spēlēja Villijs Kolijs-Steins, kurš izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. 

Dalasieši spēlēja bez Džeilena Bransona, Doriana Finnija-Smita, Maksi Klēbera, Dvaita Pauela un Džoša Ričardsona, kuriem pagaidām mačos liedz piedalīties NBA veselības un drošības protokols. Iepriekš tika ziņots, ka "Mavericks" komandā konstatēti četri Covid-19 gadījumi un šī iemesla dēļ vienība slēdza savu treniņu centru.

"Hornets" rindās 18 punktus guva Terijs Roziers, bet pa 16 punktiem bija Gordonam Heivordam un Polam Džemeinam Vašingtonam, kurš arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

Porziņģis savā atgriešanās mačā uzreiz tika iekļauts "Mavericks" starta pieciniekā kopā ar Dončiču, Hārdeveju , Koliju-Steinu un Vesu Ivundu. Savu sezonas pirmo metienu viņš nerealizēja, bet ar nākamo bija precīzs, grozā raidot tālmetienu no aptuveni tā paša punkta, kura pirms tam Dončičs atklāja cīņas rezultātu.

Vēl vienu "trejaci" viņš realizēja ceturtdaļas vidū, kad panāca 16:10 un nedaudz vēlāk tika nomainīts. Laukumā latviešu basketbolists atgriezās līdz ar otrā ceturkšņa sākumu, pāris minūtes vēlāk realizējot vēl divus metienus - 36:18. Arī spēles otrajā nogrieznī viņš nospēlēja aptuveni pusi, kamēr "Mavericks" pārtraukumā devās ar 17 punktu pārsvaru (60:43).

Spēles otro puslaiku Porziņģis iesāka lieliski un pirmajā minūtē realizēja divus tālmetienus, pirmo grozā raidot pēc meistarīgas māņkustības. Turpinājumā gan "Mavericks" basketbolistu kļūdas ļāva pretiniekiem veikt 12 punktu izrāvienu un samazināt viesu pārsvaru līdz desmit punktiem (66:56). 

Līdzīgi kā iepriekšējās ceturtdaļās, arī trešajā Porziņģis nospēlēja pusi, lai nākamo sāktu no paša sākuma. Ceturtajā ceturksnī viņš gan laukumā pavadīja tikai nepilnas četras minūtes, šajā laikā izpildot trīs neprecīzus metienus. Spēles pēdējā ceturksnī "Mavericks" bija drošā vadībā un svinēja uzvaru.

"Mavericks" šosezon desmit spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un Rietumu konferencē ieņem sesto vietu. "Hornets" ar sešiem panākumiem 12 dueļos ir sestā Austrumos.

Nākamā spēle "Mavericks" ir paredzēta naktī uz sestdienu, kad plkst. 2 pēc Latvijas laika paredzēta viesošanās pie aizvadīto divu regulāro sezonu MVP Jaņņa Adetokunbo un viņa pārstāvētās Milvoki "Bucks".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu