Veterinārārsti gatavi mobilizēt spēkus masveida vakcinācijai pret Covid-19 (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Pfzer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" pret Covid-19
"Pfzer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" pret Covid-19 Foto: Paula Čurkste / LETA

Veterinārārsti nepieciešamības gadījumā ir gatavi mobilizēt spēkus un iesaistīties vakcinācijā pret Covid-19, aģentūrai LETA stāstīja Latvijas veterinārārstu biedrības (LVB) direktors Valdis Šmēliņš.

Viņš pauda, ka vēsturiski un arī patlaban medicīnas un veterinārmedicīnas ārsti apvienojuši spēkus, lai kopīgi rastu risinājumus dažādām krīzes situācijām un Covid-19 vakcinācija nebūs izņēmums.

"Veterinārmedicīnas ārsti palīdzību mediķiem nekad nav atteikuši," sacīja Šmēliņš. Viņš norādīja, ka nepieciešamības gadījumā un, izskatot valdībā izstrādātu plānu, veterinārmedicīnas pārstāvji piekristu līdzdarboties sabiedrības vakcinēšanā.

Vaicāts par spēku mobilizēšanas ietekmi uz veterinārmedicīnas nozari, LVB direktors skaidroja, ka ir jāsaprot cik plašā mērā un ko valdība sagaida no veterinārārstiem. "Ir jāredz rīcības plāns," sacīja Šmēliņš. Viņš pauda, ka vajadzības gadījumā dzīvnieku aprūpei būtu iespējams piesaistīt tos veterinārārstus, kas patlaban strādā citās darba vietās vai nepraktizē veterinārmedicīnu citu apsvērumu dēļ.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) intervijā LTV "Rīta Panorāmā" sacīja, ka, lai Latvijā spētu īstenot sabiedrības masveida vakcinēšanu pret Covid-19, procesā tiks iesaistīti pilnīgi visi, kas var piedalīties, tostarp privātās iestādes. No Kariņa teiktā bija noprotams, ka procesā varētu tikt iesaistīti arī veterinārārsti un zobārsti.

Kariņš stāstīja, ka plašas vakcinēšanas nodrošināšanai tiks veidoti specializēti potēšanas centri, kuriem būs nepieciešami dažādi speciālisti, kas spēj veikt potes.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu