Līdz februārim pret Covid-19 plāno vakcinēt 42% Rēzeknes slimnīcas darbinieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Estere Lubgāne/LETA

Līdz februārim pret Covid-19 plānots vakcinēt 42% SIA "Rēzeknes slimnīca" darbinieku, aģentūra LETA uzzināja iestādē.

Šonedēļ Rēzeknes slimnīcas vakcinācijas kabinetā turpinās veselības aprūpes sistēmas darbinieku vakcinācija pret Covid-19. Līdz februārim tiks vakcinēti 42% Rēzeknes slimnīcas darbinieku.

Papildus kabinetā tiek vakcinēti arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības un Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāle darbinieki. Nākamnedēļ arī ģimenes ārsti, zobārsti un citas ārstniecības personas saņems pirmās vakcīnas pret Covid-19.

Tāpat, reaģējot uz pieaugošo Covid-19 pacientu skaitu, slimnīcā vairāku nodaļu darbs ticis pārprofilēts, pielāgojot tās Covid-19 pacientu ārstēšanai. Līdz ar to slimnīca Covid-19 pacientu ārstēšanai izveidojusi vēl 18 gultas vietas, tai skaitā papildu sešas vietas pacientu ar smagu slimības gaitu ārstēšanā, tādejādi nodrošinot iespēju slimnīcā ārstēties 82 ar koronavīrusu saslimušiem pacientiem. Vienlaikus slimnīca arī pārplāno nodaļu darbu, lai turpinātu nodrošināt neatliekamās palīdzības sniegšanu.

Pagājušā nedēļā slimnīcai piegādātas arī sešas valsts finansētas pārvietojamās plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas, kas ievērojami palielinās slimnīcas kapacitāti ārstēt Covid-19 pacientus ar smagu slimības gaitu.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 1592 personas, kas ir par 247 vairāk nekā pirmdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, pirmdien Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši 1345 cilvēki, lai gan sākotnēji tika ziņots par 1312 vakcinētajiem. NVD skaidro, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu "E-veselības" sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

Kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 sapotētas 9899 personas. Līdz šim kopumā vakcinētas 7629 ārstniecības personas un 2270 ārstniecības iestāžu darbinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu