Video Policija ASV meklē huligānu, kurš uz jūrasgovs ādas ieskrāpējis vārdu "Tramps"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūrasgovs jeb lamantīns. Ilustratīvs attēls.
Jūrasgovs jeb lamantīns. Ilustratīvs attēls. Foto: Thierry Eidenweil/shutterstock.com

ASV savvaļās dzīvnieku aizsardzības iestādes ir sākušas izmeklēšanu pēc tam, kad tika atklāta jūrasgovs (lamantīns), kurai uz muguras kāds ieskrāpējis vārdu "Tramps" (angliski - "Trump"), vēstī raidsabiedrībā BBC.

Jūras zīdītājs tika pamanīts aizvadītajā nedēļas nogalē Homosasas upē, Floridā. Viņam uz ķermeņa bija redzams skandalozā ASV prezidenta uzvārds.

Amatpersonas ziņo, ka dzīvnieks nav nopietni ievainots, jo vārds tika uzskrāpēts uz aļģēm, kas atradās uz dzīvnieka ādas.

Šis notikums ir izraisījis sabiedrības sašutumu.

Lamantīni jeb jūrasgovis, saskaņā ar ASV likumdošanu ir aizsargājami dzīvnieki. Ikviens, kurš izturas slikti pret šiem jūras dzīvniekiem, var saņemt viena gada cietumsodu un 50 000 ASV dolāru sodu. 

"Saķēpāto" lamantīnu iemūžinājis vietējais medijs un tā videoklips publicēts sociālajos tīklos, gūstot lielu sabiedrības uzmanību.

Šī incidenta izmeklēšanu vada ASV Zivju un savvaļas dzīvnieku dienests.

Kāda dabas aizsardzības labdarības organizācija piedāvā 5000 ASV dolāru atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu noķert vainīgo personu, kas pastrādā šo noziegumu.

"Tā ir sirdi plosoša sajūta, ka šis lamantīns tika pakļauts tik zemiskai, noziedzīgai darbībai. Skaidrs, ka tas, kurš nodarīja pāri šim neaizsargātajam, maigajam milzenim, ir arī spējīgs uz nopietnu vadarbību, un tāpēc mums viņš ir nekavējoties jāapcietina," sacīja labdarības organizācijas vadītāja Žaklina Lopesa.

Lamantīni jeb jūrasgovis ir lieli, lēni kustīgi zīdītāji, kuri kļuvuši par neoficiālu Floridas talismanu. Saskaņā ar ASV Zivju un Savvaļas dzīvnieku dienesta datiem šobrīd Floridas štatā mājo aptuveni 6300 lamantīni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu