PVO: Injicēti 28 miljoni Covid-19 vakcīnas devu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: M-Foto/shutterstock.com

Pasaules Veselības organizācija (PVO) trešdien pavēstīja, ka cīņā pret Covid-19 pandēmiju līdz šim injicēti 28 miljoni vakcīnas devu, un tas pamatā noticis pārtikušajās valstīs.

Vakcinācija pret Covid-19 sākta 46 valstīs, un 38 no tām ir valstis ar augstiem ienākumiem, sacīja PVO ārkārtas situāciju programmu direktors Maiks Raiens.

"Līdz šim injicēti 28 miljoni vakcīnas devu. Tiek izmantotas piecas dažādas vakcīnas vai platformas," pavēstīja Raiens. "Vakcinācija šobrīd notiek aptuveni 46 valstīs, bet tikai viena no šīm valstīm ir valsts ar zemiem ienākumiem."

"Ir iedzīvotāji, kas vēlas vakcinēties un kurus ir nepieciešams vakcinēt, kas tās nesaņems, līdz mēs tās viņiem nesarūpēsim un līdz mēs nesāksim dalīties labāk," norādīja Raiens. "Mēs ieejam šī visa otrajā gadā. Tas var būt pat smagāks, ņemot vērā transmisijas dinamiku."

PVO Covid-19 programmu tehniskā vadītāja Marija van Kerkhove sacīja, ka dažās Eiropas valstīs pieredzētais jauno koronavīrusa gadījumu "eksplozīvais pieaugums" skaidrojams ar izmaiņām sociālajās kombinācijās gadumijas svētku laikā.

"Mēs tagad ievācam ražu tam, kas notika iepriekšējās nedēļās," skaidroja eksperte. "Dažās valstīs situācija kļūs krietni sliktāka, pirms tā kļūs labāka."

Savukārt ASV amatpersonas trešdien paziņoja, valstī pirmo vakcīnas devu līdz šim saņēmuši vairāk nekā desmit miljoni iedzīvotāju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu