NBA aizvadītajā naktī: Adetokunbo ar karjeras 20. "triple-double" atnes "Bucks" uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo
Jannis Adetokunbo Foto: AFP / Scanpix

Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo sakrāja "triple-double" vienības trešajā uzvarā pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē viesos.

Detroitas "Pistons" savā laukumā atzina Milvoki "Bucks" pārākumu ar 101:110 (13:27, 34:31, 28:31, 26:21).

Divkārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Adetokunbo maču beidza ar 22 punktiem, kā arī desmit atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm karjeras 20."triple-double".

Džrū Holidejs pievienoja 21 punktu, pieciem "Bucks" spēlētājiem finišējot ar divciparu skaitli gūto punktu ailē.

Brūks Lopess pirmajā ceturtdaļā iemeta trīs trīspunktniekus, un Milvoki finišēja ar 19 trīspunktu metieniem, Lopesam gūstot 23 punktus.

Tikai vienā spēlē trešdien bija vienas komandas ievērojams pārsvars. Oklahomasitijas "Thunder" mājās piekāpās čempionei Losandželosas "Lakers" ar 99:128 (21:30, 25:28, 25:35, 28:35).

"Lakers" uzlaboja sezonas bilanci līdz 10-3 un septiņās izbraukuma spēlēs ir palikusi nepārspēta. Tasir vienības visu laiku labākais starts sezonā viesos.

Uzvarētāju labā Lebrons Džeimss guva 26 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja, Entonijam Deivisam 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas. Pirmajā ceturtdaļā Deiviss guva 12 no saviem 18 punktiem. 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas Montrezlam Harelam, kurš cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa.

"Kad mēs šādi spēlējam aizsardzībā, tas dod mums iespēju darīt to, ko mēs vislabāk darām uzbrukumā - skriet ātrajos uzbrukumos," sacīja Džeimss, piebilstot, ka komanda maz kļūdījās.

Pretiniekiem 17 punktus guva Šejs Žilžess-Aleksandrs.

Gaidot pēc maiņas darījuma, kas uz Hjūstonas "Rockets" nosūtīja latviešu spēlētāju Rodionu Kurucu, ierodamies komandā Džeimsu Hārdenu, Bruklinas "Nets" viesos apspēlēja Ņujorkas "Knicks" ar 116:109 (26:25, 35:20, 31:31, 24:33).

Kevins Durents guva 26 punktus, septiņiem "Nets" spēlētājiem gūstot ar divciparu skaitli rakstāmu punktu summu un laukumā dodoties vien deviņiem Bruklinas kluba spēlētājiem.

Mačā, kurā personisku iemeslu dēļ nepiedalījās viens no "Nets" līderiem Kairijs Ērvings, mājinieku labā 30 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas unpiecas rezultatīvas piespēles sakrāja Džuliuss Rendls.

Durents pēc Ahilleja cīpslas traumas pirmo reizi spēlēja divus vakarus pēc kārtas.

Bijušā līgas vērtīgākā spēlētāja un līgas pēdējo triju sezonu rezultatīvākā spēlētāja Hārdena pievienošanās "Nets" ļaus komandai pretendēt uz ko vairāk.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien aizvadīja savu pirmo spēli šajā sezonā un ar 16 punktiem palīdzēja Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar 104:93 (32:16, 28:27, 27:29, 17:21) uzveikt Šarlotas "Hornets".

Dalasas komanda izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, turpretī Šarlotas vienībai pārtrūka četru uzvaru sērija.

Porziņģis augustā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā mačā guva meniska traumu, bet divus mēnešus vēlāk viņam tika veikta operācija. Jaunās sezonas pirmajās deviņās spēlēs liepājnieks nepiedalījās, pakāpeniski iesaistoties komandas treniņos, bet trešdien viņš pēc nepilnu piecu mēnešu pauzes atgriezās laukumā.

Porziņģis savā atgriešanās mačā uzreiz tika iekļauts "Mavericks" starta pieciniekā kopā ar Dončiču, Hārdeveju, Koliju-Steinu un Vesu Ivundu.

Savā sezonas pirmajā spēlē latvietis laukumā pavadīja 21 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem tālmetieniem un divus no septiņiem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un trīsreiz pārkāpa noteikumus. Viesi ar Porziņģi laukumā iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā ar 34 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs, bet 18 punkti tika Timam Hārdevejam junioram. Zem groziem Villijs Kolijs-Steins izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Dalasieši spēlēja bez Džeilena Bransona, Doriana Finnija-Smita, Maksi Klēbera, Dvaita Pauela un Džoša Ričardsona, kuriem pagaidām mačos liedz piedalīties NBA veselības un drošības protokols. Iepriekš tika ziņots, ka "Mavericks" komandā konstatēti četri Covid-19 gadījumi, un šī iemesla dēļ vienība slēdza savu treniņu centru.

"Hornets" rindās 18 punktus guva Terijs Roziers, bet pa 16 punktiem bija Gordonam Heivordam, kurš trešajā ceturtdaļā devās malā ar sāpēm kreisās gūžas locītavā un laukumā neatgriezās, un Polam Džemeinam Vašingtonam, kurš arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

"Mavericks" šosezon desmit spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un Rietumu konferencē ieņem sesto vietu. "Hornets" ar sešiem panākumiem 12 dueļos ir astotā Austrumos.

Dalasas vienība izbraukumu turpinās piektdien Milvoki, kur spēkosies ar vietējo "Bucks" komandu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu