Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegots un apledojis ceļš ziemā
Sniegots un apledojis ceļš ziemā Foto: Unsplash/Theodor Vasile

Ceturtdien dienas vidū braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Savukārt apgrūtināta braukšana ir pa reģionālajiem autoceļiem Rīgas, Aizkraukles, Dobeles, Liepājas un Preiļu apkārtnē. Uz vietējiem autoceļiem šobrīd braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā valsts teritorijā, izņemot Ventspils un Jelgavas apkārtnē.

Ceturtdien un turpmākajās dienās aktīvi tiks veikta reģionālo un vietējo autoceļu attīrīšana no sniega un brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiālu posmos, kur to paredz normatīvie akti.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu