Kā padarīt rīta auzu putru vēl gardāku? Četri padomi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Margarita Zueva/Unsplash

Auzu pārslu putra ir viens no iecienītākajiem brokastu ēdieniem - lai arī šī maltīte ir sātīga, tā ar laiku var apnikt. Ieskaties rakstā un uzzini, kā padarīt brokastis vēl patīkamākas!

Atsakies no ātri vārāmajām auzu pārslām

Vilinoša ir vēlme iegādāties ātri vārāmās pārslas, lai brokastu gatavošana aizņemtu mazāk laika, bet skaidrs ir viens - tās negaršos tik labi un nebūs arī tik vērtīgas organismam. 

Ātri vārāmās auzu pārslas vārīšanas procesā allaž zaudē tekstūru, un putra neizdosies tik tīkamā kā tad, ja izmantosi parastas, bet vēl labāk pilngraudu auzu pārslas. Jāgatavo nedaudz ilgāk, bet atšķirība ir ievērojama!

Pirms vāri - apcep

Lai uzlabotu un paspilgtinātu garšu, katliņā, pirms pievieno šķidrumu, pārslas apcep - var cept sausas, var pievienot nedaudz sviesta vai kokosriekstu eļļas. Maisot cep, līdz jūti vieglu popkorna smaržu. Kad apceptas, turpini gatavot kā ierasts.

Apgrauzdētām pārslām piemīt nedaudz riekstu garša un patīkama smarža.

Padari putru krēmīgāku

Neizmanto tikai ūdeni. Pievieno pienu, mandeļu pienu, kokosriekstu pienu, sojas pienu vai vēl kādu citu variantu.  Ar to nav pilnībā jāaizstāj ūdens, vari izmantot daļu piena, daļu ūdens. 

Šie dzērieni padarīs putru krēmīgāku un vēl gardāku!

Arī saldai putrai pieber šķipsniņu sāls

Pat tad, ja tu labprātāk baudi saldu putru, sāls ir nepieciešams. Sāls paveic brīnišķīgu lietu - tas izceļ garšu. Pavisam maza šķipsniņa un viss. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu