Piektdien un nedēļas nogalē kopumā tiks atcelti 40 reģionālo maršrutu autobusu reisi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki sejas maskās sabiedriskā transporta pieturvietā Covid-19 pandēmijas laikā.
Cilvēki sejas maskās sabiedriskā transporta pieturvietā Covid-19 pandēmijas laikā. Foto: Zane Bitere/LETA

Sakarā ar komandantstundu un pasažieru skaita kritumu no piektdienas, 2020. gada 15. janvāra, līdz 17. janvārim tiks atcelti 40 reģionālo autobusu reisi 19 dažādos maršrutos, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā.

Piektdien, 15. janvārī, tiks atcelti reisi maršrutos Daugavpils-Lociki, CATA-Cīrulīši-CATA, Rīga-Valdlauči-Pļavniekkalns-Ķekava, Rīga-Spuņņupe-Jaunķemeri, Rīga-Sloka, Rīga-Ropaži, Rīga-Jelgava un Rīga-Salaspils.

Sestdien, 16. janvārī, tiks atcelti reisi maršrutos Rīga-Mārupe, Rīga-Jelgava un CATA-Cīrulīši-CATA.

Savukārt sestdien un svētdien, 17. janvārī, - maršrutos Rīga-Olaine, Rīga-Ādaži-Kadaga, Rīga-Garkalne-Vangaži, Rīga-Baldone, Rīga-Jaunķemeri, Rīga-Sloka, Daugavpils-Lociki, Rīga-Salaspils, Rīga-Daugmale, Rīga-Ādaži-Podnieki-Garkalne, Rīga-Ādaži-Carnikava, Rīga-Valdlauči-Pļavniekkalns-Ķekava, Rīga-Pļavniekkalns-Ķekava, Rīga-Spuņņupe-Jaunķemeri, Rīga-Ropaži un Liepāja-Grobiņa.

Autotransporta direkcijā norādīja, ka aktīvi tiek sekots līdzi sabiedriskā transporta piepildījumam, īslaicīgi atceļot tos reisus, kuros pasažieru tikpat kā nav, vienlaikus uzsverot ir būtiski nodrošināt sabiedrisko transportu arī vakara stundās, lai tie iedzīvotāji, kuri strādā maiņu grafikā, piemēram, medicīnas jomā, varētu nokļūt mājās vai uz darbu.

Tāpat direkcijas pārstāvji aicināja iedzīvotājus pirms brauciena pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu mājaslapā "www.atd.lv" sadaļā "Kustības saraksti" vai portālā "www.1188.lv".

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Jau ziņots, ka šajās brīvdienās, tāpat kā iepriekšējās, iedzīvotājiem no plkst. 22 līdz plkst. 5 būs jāatrodas savās mājvietās. Dzīvesvietas atstāšana šajā laikā pieļaujama tikai īpaši neatliekamos gadījumos. Atstājot dzīvesvietu, līdzi jābūt pašapliecinājumam, kurā jānorāda personas dati, dzīvesvietas adrese, pārvietošanās iemesls un pārvietošanās galamērķis. Ikvienam iedzīvotājam ir pienākums ņemt līdzi arī pasi vai ID karti.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9. novembra līdz 7. februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu