"Laikam tāpēc man boksā veicās diezgan labi." Taisons atklāj, cik ielu cīņas savas dzīves laikā ir aizvadījis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: EPA/Scanpix

Boksa leģenda Maiks Taisons savā podkāstā "Hotboxin' with Mike Tyson" pastāstīja par skarbajiem laikiem Bruklinas ielās.

Taisons savas karjeras laikā aizvadīja vairāk nekā 50 profesionālās cīņas boksa ringā, kļūstot par vienu no visu laiku labākajiem sava amata pārstāvjiem. Pats sportists atzinis, ka viņu norūdījušas skarbās Bruklinas ielas

Taisons neslēpj, ka viņš ticis arestēts 38 reizes pirms 13 gadu sasniegšanas. Tāpat viņš ir pavadījis arī laiku cietumā, kad jau bija pilngadīgs. Bet bokseris uzskata, ka tieši iespēja uzaugt Bruklinas sūrajos apstākļos viņam palīdzējusi profesionālajā karjerā.

"Daži puiši aizvada 300, pat 400 amatieru cīņas. Man amatieros bija 60 cīņas. Un arī aptuveni 150 ielas cīņas. Laikam tāpēc man boksā veicās diezgan labi. Es par šīm cīņām runāju, it kā tās neskaitītos," sacīja bokseris.

Taisonu no Bruklinas ielām "izvilka" leģendārais treneris Kass D'Amato, kurš jaunajā un agresīvajā puisī saskatīja potenciālu. Slavenais treneris Taisonu apmācīja ar tikai sev raksturīgo boksa tehniku, kā arī kļuva par viņa tēva figūru.

Nav šaubu ka pusaugu gados Taisonam šāds mentors bija vajadzīgs, jo apstākļi, kādos viņš auga, nebija paši labvēlīgākie.

"Tas ir viss, ko mēs Bruklinā darījām - mēs kāvāmies. Kāvāmies, kāvāmies, un vēlreiz kāvāmies. Sarunas bija īsas: "Tu izdarīji to un šo, nē, es to neizdarīju." Un viss, kaujamies," atcerējās Taisons.

Tāpat Dzelzs Maiks nobeigumā arī pastāstīja par cīkstoņa mentalitāti: "Kad tu kaujies, tu nezini, ko tu dari. Tas vienkārši notiek. Tu sagaidi, ka nāks tāds sitiens, bet tad tas aiziet pašplūsmā. Un, kad tas aiziet pašplūsmā, tu vari arī tikt nokautēts."

Savas profesionālās karjeras laikā Taisons ir izcīnījis 50 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu