Sociālās aprūpes centrā "Alūksne" septiņiem klientiem un vienam darbiniekam konstatēts Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Horth Rasur/shutterstock.com

Sociālās aprūpes centra "Alūksne" septiņiem klientiem un vienam darbiniekam konstatēta saslimšana ar Covid-19, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Spudiņa.

Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes vadītājs Arturs Upīts informēja, ka visi saslimušie klienti ir izolēti atsevišķi. Viņus aprūpēs četri darbinieki, kam nebūs saskares ar pārējiem klientiem. Darbinieki būs nodrošināti ar individuālās aizsardzības līdzekļiem.

Aprūpes centra vadība ir sazinājusies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un veic tā noteiktos drošības pasākumus saslimstības tālākas izplatības novēršanai, telpas tiek pastiprināti dezinficētas. Saslimušo klientu ģimenes locekļi ir informēti, norādīja Upīts.

Viņš stāstīja, ka sociālās aprūpes centra klientiem un darbiniekiem Covid-19 testu veic reizi nedēļā. Abos pašvaldības sociālās aprūpes centros - gan Alūksnē, gan Mālupē jau kopš pandēmijas sākuma bija noteikta karantīna un apmeklētājiem tie bija slēgti.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Alūksnes novadā pašlaik ir 106 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu