Sestdienas naktī un priekšpusdienā Latvijā vietām gaidāma spēcīga snigšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sniegots rīts galvaspilsētas centrā
Foto: Sniegots rīts galvaspilsētas centrā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdienas naktī un priekšpusdienā Latvijas lielākajā daļā brīžiem snigs, vietām Kurzemē, Zemgalē un Jūrmalas pusē snigs stipri, prognozē sinoptiķi.

No jūras nākošie mākoņi vietām sagādās vēl 5-10 centimetrus svaiga sniega. Vējam lēni pūšot no ziemeļu puses, minimālā gaisa temperatūra gaidāma no -6 grādiem Ziemeļkurzemes piekrastē līdz -22 grādiem Krievijas pierobežā.

Sestdiena būs visai saulaina, pēcpusdienā vairs tikai vietām Kurzemē nedaudz snigs. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra no -5..-9 grādiem Kurzemē līdz -15..-18 grādiem valsts austrumu daļā.

Rīgā tuvākajā diennaktī brīžiem snigs, dienā spīdēs saule. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem un austrumiem. Gaisa temperatūra -11..-13 grādi.

Valsts austrumu un centrālajā daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par stipru salu - naktī uz sestdienu austrumu novados, bet naktī uz svētdienu arī valsts centrālajā daļā gaisa temperatūra noslīdēs zem -20 grādiem un auksts laiks saglabāsies arī dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu