VP par nelikumīgu narkotiku apriti aiztur vīrieti. Pie viņa atrod narkotikas 60 000 eiro vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Šī gada 12. janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas (VP) pretterorisma vienību "Omega" aizturēja kādu 1989. gadā dzimušu vīrieti saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Kopumā izņemtas narkotiskās vielas aptuveni 60 000 eiro vērtībā, portālu "Apollo" informēja VP.

Noskaidrots, ka šī persona bijusi arī citu Eiropas valstu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā un, iespējams, pat iesaistīta narkotisko vielu kontrabandā.

Valsts policijā tika saņemta informācija par kādu personu, kura, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Latvijā un citās Eiropas valstīs.

Tika uzsākta izmeklēšana, kuras laikā noskaidrots, ka aizdomās turamais vīrietis pārvietojas ar automašīnu "Hyundai".

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas pretterorisma vienību "Omega" ceļa posmā Rīga – Saulkrasti, apturēja automašīnu "Hyundai".

Automašīnas pārbaudē tika piesaistīts arī Valsts policijas kinologs ar suni, kurš transportlīdzeklī atklāja slēpni.

Foto: Valsts policija

Tajā atradās kopumā 500 gramu fentanila (kuru aizvien biežāk izvēlas lietot heroīna lietotāji) un 113 gramu kokaīna. Atsavināto narkotisko vielu kopējā vērtība ir aptuveni 60 000 eiro.

Notikuma vietā tika aizturēts 1989. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas divas kratīšanas vīrieša dzīvesvietās Rīgā, centrā un Pļavniekos, kur likumsargi atrada un atsavināja 12 gramus marihuānas. Aizturētais policistiem paskaidroja, ka marihuāna esot bijusi paredzēta personīgai lietošanai.

Tāpat kriminālprocesa ietvaros tika izņemtas "Hyundai", BMW un "Mercedes Benz" markas automašīnas, lai noskaidrotu, vai automašīnu iegāde nav saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Foto: Valsts policija

Par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas (par narkotisko vielu neatļautu pārvadāšanu, realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielos apmēros).

Par šādu likumpārkāpumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Vakar, 14. janvārī, tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu