Ogres pašvaldības policija atzīst epidemioloģiskās drošības pārkāpumus par pusdienošanu kafejnīcā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšs galdiņš kafejnīcā. Ilustratīvs attēls.
Tukšs galdiņš kafejnīcā. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ogres Pašvaldības policijas vadība atzīst pārkāpumu un sola samaksāt sodu par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Kā vēstīts, Ogres novada pašvaldības policijas vadība - priekšnieks Uģis Ulmanis un viņa vietnieks Ēriks Dičs, pārkāpjot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus, pusdienoja uz vietas kafejnīcā "Rush cafe" Ogrē. Līdz ar viņiem kafejnīcā maltīti ieturēja arī citi cilvēki, vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu".

Ulmanis informēja, ka viņš un viņa vietnieks Dičs vakar ir saņēmuši administratīvo sodu par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu, pusdienojot kafejnīcā "Rush cafe" Ogrē.

Amatpersonas atzina, ka administratīvo sodu neplāno pārsūdzēt, pieļautās kļūdas savās darbībās atzīst, pauž nožēlu par izveidojušos situāciju un atvainojas sabiedrībai par savu rīcību, neievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai.

Kā ziņots, Ogres domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) vakar sacīja, ka ir pārkāpti drošības noteikumi un solīja veikt attiecīgu pārbaudi. Viņaprāt, ikviens cilvēks var kļūdīties, taču vienmēr ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību, atzīstot savas kļūdas. Šajā gadījumā pašvaldības policijas vadībai būtu jāatvainojas sabiedrībai par savu rīcību, neievērojot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus, viņš teica.

Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte aģentūrai LETA apliecināja, ka ir sākts administratīvais process arī pret komersantu par valdības rīkojuma neievērošanu. Šis rīkojums paredz, ka ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskās ēdināšanas vietās drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai un šāda veida pakalpojuma sniegšana klātienē ir aizliegta.

Patlaban sods komersantam vēl nav piemērots. Policija šobrīd skaidro faktisko īpašnieku, lai noskaidrotu viņa viedokli un saņemtu paskaidrojumu par šo situāciju, kādēļ ticis pieņemts lēmums sniegt šāda veida pakalpojumus.

Ja 30 dienu laikā netiks saņemts paskaidrojums no faktiskā iestādes īpašnieka, tad sods tiks piemērots automātiski.

Pēc šī raidījuma ir sākts administratīvais process arī pret video redzamajiem diviem apmeklētajiem par sejas masku nelietošanu, jo publiskās iekštelpās obligāti ir jālieto sejas maskas.

Normatīvie akti par epidemioloģiskās drošības noteikumu neievērošanu privātpersonām paredz naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro. Juridiskās personas var sodīt ar 140 līdz 5000 eiro lielu sodu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu