SPKC nāk klajā ar jaunākajiem valstu Covid-19 saslimstības rādītājiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieri lidostā "Rīga"
Pasažieri lidostā "Rīga" Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šī nedēļa nav viesusi izmaiņas valstu sarakstā, no kurām atgriežoties, Latvijā ir jāievēro pašizolācija - šī prasība aizvien ir spēkā pēc atgriešanās no visām Slimību profilakses un kontroles centra sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu un Islandi, liecina centra pakopotie dati.

Pašizolācijas slieksnis Latvijā ir noteikts 50 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Šis rādītājs Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstu vidū ir zemāks tikai Vatikānā un Islandē.

Pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Čehiju, kurā ir visaugstākā saslimstība Eiropā. Pašizolācija arī jāievēro, atgriežoties no Andoras, Īrijas, Slovēnijas, Portugāles, Kipras, Zviedrijas, Monako, Slovākijas, Lihtenšteinas, Nīderlandes, Šveices, Dānijas, Spānijas, Maltas, Itālijas, Horvātijas, Luksemburgas, Polijas, Francijas, Vācijas, Austrijas, Rumānijas, Ungārijas, Beļģijas, Norvēģijas, Bulgārijas, Grieķijas, Somijas un citām sarakstā neminētajām Eiropas valstīm. Sabiedrības veselības apdraudējums šajās valstīs ir novērtēts kā ļoti nopietns.

Turklāt minēto valstu vidū ir arī Lietuva ar 1004,8 saslimušajiem uz 100 000 cilvēku, Igaunija ar 603,6 saslimušajiem un arī Latvija ir to vidū - ar 689,5 Covid-19 gadījumiem uz 100 000 cilvēku.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Dienvidkorejas, Ruandas, Jaunzēlandes, Taizemes, Singapūras un Austrālijas. Savukārt pašizolācija jāievēro, atbraucot no Apvienotās Karalistes un arī Japānas, kas līdz šim bija salīdzinoši drošo valstu sarakstā. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

Iebraucot Latvijā no citām sarakstos neminētām pasaules valstīm, ir jāievēro pašizolācija.

Izmaiņas šajā sarakstā, stāsies spēkā sestdien, 16.janvārī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu