"Valmieras ziņas", atsaucototies uz Vugaru Ecmani: "Par Juri Jakovinu tiek izplatīta nepatiesa informācija" (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Syda Productions/shutterstock.com

Valmieras puses ģimenes ārsta Jura Jakovina, kurš aprūpējis pacientus, pats būdams ar Covid-19 saslimšanas simptomiem, veselības stāvoklis vērtējams kā "ļoti smags" un viņš nespēj arī nosaukt kontaktpersonas kopš inficēšanās ar Covid-19, vēsta raidījums "TV3 Ziņas", taču "Valmieras ziņas" vēsta, ka Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts no "Zaļo un zemnieku savienības" Vugars Ecmanis uzskata, ka pret ārstu tiek vērsta nomelnošanas kampaņa, izplatot nepārbaudītu un nepatiesu informāciju.

"Publiskajā telpā izskanējusī informācija, ka ģimenes ārsts Juris Jakovins, būdams ar Covid-19 simptomiem, no 27. decembra pieņēmis pacientus, ir nepatiesa. Manā rīcībā ir dokumentāls apliecinājums, ka 29. decembrī viņam ir veikts Covid-19 tests, kas ir bijis negatīvs," portālam "Valmieras ziņas" sacījis Ecmanis. 

Portāls publicējis arī, iespējams, Jura Jakovina testēšanas pārskatu, kurā redzams, ka testēšanas materiāls reģistrēts laboratorijā 29. decembrī un rezultāts ir "negatīvs". 

Jakovins ir arī Valmieras domes deputāts. Par medijos izskanējušo informāciju, ka pēdējā sēdē 29. decembrī viņš darbā nebija ieradies, iespējams, Ecmanis portālam norāda, ka tās esot baumas:

"Parasti domes sēdes notiek ceturtdienās, taču šī sēde bija pārcelta uz otrdienu, tādēļ ārsts nevarēja tajā piedalīties, jo viņam bija pacientu pieņemšana no plkst. 13 līdz 19."

"Juris Jakovins tika nogādāts uz slimnīcu 11. janvārī. Savukārt 12. janvārī viņa dzīvesbiedrei Judītei Jakovinai tika veikts Covid-19 tests, kas bija negatīvs. Arī visi kolēģi, kas ar viņu ik dienu kopā strādāja un ir atzītas par tuvām kontaktpersonām, 14. janvārī veica Covid-19 testus. Visi no tiem bija negatīvi," "Valmieras ziņām" pastāstījis Ecmanis. Portāls publicējis arī Jakovina dzīvesbiedres Covid-19 testa rezultātu. 

Viņš portālam norādījis, ka Jakovinu pazīstot daudzus gadus "kā draugu, kolēģi un dakteri".

"Esmu pārliecināts, ja viņš patiešām zinātu, ka ir saslimis ar Covid-19, nekad neietu uz darbu un neapdraudētu savus pacientus," atklājis Ecmanis.

Jakovina kolēģis atsaucas arī uz viņa rīcībā esošo informāciju, ka "saskaņā ar prasībām ārsta praksē ir žurnāls, kurā, sākot darbu, tiek reģistrēta darbinieku ķermeņa temperatūra, ko medpersonāls apliecina ar saviem parakstiem".

Ecmanis pauda uzskatu, ka izskanējusī informācija par Juri Jakovinu ir "necilvēcīga rīcība, pazemojot viņu pašu, viņa ģimeni un draugus. Daktera vārds tiek izķengāts pa visu valsti, pieminot viņa īpašumus un citus faktus, kas vispār neattiecas uz šo lietu. Netiek sagaidīts, kad cilvēks ir izveseļojies un pats spēj sniegt skaidrojumus".

Kas zināms līdz šim?

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka ceturtdien, 14. janvārī, SPKC publicēja informāciju, ka ģimenes ārsts Juris Jakovins, kurš pacientus pieņem gan Valmierā, gan Rencēnos, esot veicis pacientu aprūpi ar Covid-19 saslimšanas simptomiem.

Visi pacienti, kas kontaktējušies ar šo ģimenes ārstu, tai skaitā bijuši vizītē pie ārsta no pagājušā gada 27. decembra līdz šā gada 11. janvārim tika noteikti par tuvām kontaktpersonām un viņiem noteikta mājas karantīnā.

Par augsta riska kontaktpersonām noteikti visi cilvēki, kas kontaktējušies ar saslimušo tuvāk par diviem metriem, ilgāk par 15 minūtēm, vai pavadījuši vienā telpā ilgāk par 15 minūtēm.

Jau ziņots, ka prombūtnes dēļ Valmierā slēgta ģimenes ārstu Jakovina un Ineses Gabrānes prakse.

Atbilstoši Nacionālā veselības dienesta (NVD) datiem Jakovinam ir 6295 pacienti, no tiem 650 bērni. Savukārt pie Gabrānes reģistrēti 1995 pacienti, tostarp 215 bērni.

Savukārt 15. janvārī kļuvis zināms, ka Jakovina rīcību vērtēs Veselības inspekcija. Arī Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par ārsta Jakovina profesionālo darbību.

Resoriskā pārbaude ir sākta par faktu. Policija no medicīnas iestādēm pieprasīs dokumentus par to, vai ārsta rīcības rezultātā kāds no pacientiem ir inficējies ar Covid-19. Pēc dokumentu izvērtēšanas un citu darbību veikšanas policija lems par tālāku rīcību.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu