"Viņa bija gudra. Ļoti labi mācījās..." Talsu novada bojāgājušās pusaudzes draugi ļoti pārdzīvo notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: скриншот с Degpunktā

Talsu novadā, vizinoties uz mašīnai piestiprināta maisa, gājusi bojā 14 gadus veca pusaudze. Bojāgājušās meitenes draugi ļoti pārdzīvo notikušo, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Grants ceļi nelielajā ciematā ar nosaukumu "Brūzis" vakar bija pamatīgi sasniguši, un daži vietējie jaunieši izlēma kārtīgi izpriecāties. Viņi sagādāja matraci, ko apvilka ar minerālmēslu maisu, un piesēja to pie "Audi" spēkrata aizmugures. Uz pūšļa uzkāpa 14 gadus veca meitene un viņas paziņa. Pie stūres piesēdās pazīstams puisis un brauciens varēja sākties. Taču tad viss nogāja greizi.

Par nelaimes gadījumu ātri vien uzzināja ciema iedzīvotāji, arī jaunās meitenes draugi.

"Es uzzināju vakar vakarā. Manas draudzenes māsa man paprasīja. No sākuma domāju, ka tās ir baumas.  Taču nospriedu, ka par tādām lietām nevajadzētu baumot. Tad es uzrakstīju viņas labākajai draudzenei un viņa man apstiprināja, ka Amandas vairāk neesot,"

stāsta meitenes draudzene, turpinot – noskaidrojusi, ka meitene bija piestiprināta pie automašīnas un kaut kas esot nogājis greizi.

Pusaudze bija līkumā noslīdējusi no matrača un iekritusi grāvī, kur atsitās pret caurtekas cauruli un egli. Viņas paziņa iekrita kupenās, bet traumas neguva. Mediķi bija pirmie notikuma vietā un par avāriju paziņoja arī policijai.

"Centās medicīnas darbinieki atdzīvināt, bet diemžēl neveiksmīgi. Pie stūres atradās deviņpadsmit gadus vecs jaunietis, kuram ir transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Alkohols tajā brīdī nebija lietots, izelpā netika konstatēts," stāsta Valsts policijas (VP) Talsu iecirkņa priekšnieks Mārcis Pētersons.

Jaunietes skolasbiedri par notikušo ļoti pārdzīvo. Meitene visiem patika.

"Tas man bija šokējoši. No sākuma cerēju, ka tā nav patiesība, bet tad es uzzināju, ka bijis tas nelaimes gadījums," stāsta meitenes skolasbiedrs.

Meitenes draudzene stāsta, ka bojā gājusī bijusi gudra un centīga meitene, labi mācījusies. Tāpat meitene bijusi draudzīga, forša un jautra, labi iejutusies vienaudžu kompānijā, kā arī ģērbusies stilīgi un izskatījusies pat nobriedušāka par saviem gadiem.

Tagad likuma priekšā būs jāstājas puisim, kas jauniešus vizināja. Policija uzsākusi kriminālprocesu, kas paredz bargu sodu.

"Saskaņā ar krimināllikumu, par šādu nodarījumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības," atzīst VP Talsu iecirkņa priekšnieks.

Policija atgādina, ka ar ziemas izklaidēm jābūt uzmanīgiem, un autovadītāji nedrīkst pārvadāt cilvēkus šāda veidā. Pārgalvīga rīcība, izbaudot sniegu, var beigties ar smagām sekām.

Video: "Degpunktā" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu