Traģēdija uz Igaunijas slidkalniņa: 10 gadus vecai meitenītei vairāki lūzumi un smadzeņu hematoma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Igaunijā 10 gadus vecās Ketlinas dzimšanas diena, braucot ar kamaniņām pa Tallinas Dziesmu svētku laukuma slidkalniņu, beidzās ar ļoti nopietnām traumām. Meitenīte tika notriekta tik stipri, ka viņai diagnosticēti galvaskausa lūzumi, dzīvībai bīstama smadzeņu hematoma, kā arī acs trauma, ziņo laikraksts "Postimees".

Ketlinai bija jāveic smadzeņu operācija, un tagad viņa atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

Zēns, kurš ar ragavām notrieca Ketlīnu, no notikuma vietas aizbēga.

"Es redzēju šo sadursmi, kā viņa nokrita. Tajā brīdī es vēl nesapratu, cik nopietns kritiens varētu būt. Es nevarēju uzreiz viņai nākt palīgā jo slidkalniņš bija ļoti slidens," sacīja meitenītes māte.

"Kad es beidzot nokāpu lejā, es redzēju, ka viņai deguns asiņo. Viņa pati piecēlās kājās, galva bija nedaudz apreibusi. Viņai bija nelieli atmiņas traucējumi - viņa neatcerējās, kur atrodas, kāpēc viņa ir šeit," turpina māte.

Sākumā ģimene pat nenojauta, ka situācija ir krietni nopietnāka, jo bez deguna asiņošanas nebija citu ārēju liecību. Bet kad meitenītei sāka palikt slikti, mātei radās aizdomas par smadzeņu satricinājumu un tika izsaukta ātrā palīdzība.

Pārbaudēs tika atklāta smadzeņu hematoma. Nākamajā dienā kļuva zināms, ka hematoma ir palielinājusies. Arī trešajā dienā hematoma palielinājās, tāpēc tika nolemts veikt smadzeņu operāciju.

Video: "Reporter" sižets (igauņu valodā)

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu