Arī "Škoda" atsakās sponsorēt PČ hokejā, ja tas risināsies Baltkrievijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko (no kreisās)
Aleksandrs Lukašenko (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Gadījumā, ja viena no 2021.gada pasaules čempionāta rīkotājvalstīm tomēr būs Baltkrievija, autobūves kompānijas "Škoda", kas ir turnīra ģenerālsponsors jau 28 gadus, nesniegs tam finansiālu atbalstu, sestdien paziņoja kompānija.

Piektdien līdzīgu paziņojumu izplatīja arī Vācijas uzņēmums "Nivea".

"Škoda" savā paziņojumā pauž, ka kompānija ir liels hokeja fans, tāpēc jau 28 gadus tā sevi sauc par Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotā pasaules čempionāta ģenerālsponsoru.

Autobūves kompānija uzsver, ka tā iestājas par cilvēktiesībām un savstarpēju cieņu visā pasaulē, tāpēc gadījumā, ja IIHF lems turnīra rīkošanas tiesības neatņemt Baltkrievijai, "Škoda" vairs nebūs čempionāta ģenerālsponsors.

Sākotnēji bija plānots, ka IIHF Padome 18.novembrī lems par to, vai daļu no pasaules čempionāta rīkošanas turpināt uzticēt Minskai, taču sēdē nekādi lēmumi šajā jautājumā netika pieņemti.

Pēc IIHF prezidenta Renē Fāzela vizītes Minskā un tikšanās ar valsts prezidentu Aleksandru Lukašenko ir paziņots, ka gala lēmums par čempionāta rīkotājiem tiks pieņemts janvāra beigās.

Kā variants čempionāta norisei ir minēta Minskas spēļu pārcelšana uz citu valsti, kā ticamākos variantus minot visa čempionāta aizvadīšanu Rīgā vai Minskas sacensību nodošanu Dānijai vai Slovākijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Šobrīd plānots, ka Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Maijā IIHF lēma, ka Rīgā B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet Minskā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu