Video ⟩ Porziņģis: Vairākas lietas varēju darīt labāk, lai mainītu rezultātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Piektdien demonstrētais sniegums Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Milvoki "Bucks" nebija tas labākais, tāpēc Kristaps Porziņģis uzņemas atbildību par Dalasas "Mavericks" zaudējumu, pēcspēles preses konferencē pauda basketbolists.

Porziņģis piektdien guva 15 punktus NBA regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa komanda Dalasas "Mavericks" viesojās pie Milvoki "Buks".

"Mavericks" ar rezultātu 109:112 (23:30, 24:25, 34:29, 28:28) zaudēja "Bucks".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā realizēja četrus no 12 divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja divus metienus, pieļāva četras kļūdas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par septiņiem punktiem mazāk nekā ielaida.

Porziņģis spēlē pret "Bucks" laukumā pavadīja 29 minūtes, kas viņam šosezon bijis lielākais spēles laiks. Iepriekšējā spēlē pret Šārlotas "Hornets", kas liepājniekam bija pirmais mačs šosezon, Porziņģis nospēlēja nedaudz vairāk par 21 minūti.

"Fiziski jutos labi, jo biju diezgan "svaigs" pēc pagājušās spēles," pēc zaudējuma pret "Bucks" teica Porziņģis. "Biju pārsteigts, ka nospēlēju tik ilgu laiku. Būtu priecājies, ja par to zinātu iepriekš, jo tādējādi aizvadītu mierīgāku spēli. Aizvien cenšos atgūt spēļu ritmu un pieņemt pareizos lēmumus, bet šajā spēlē neesmu līdz galam apmierināts ar savu sniegumu."

Porziņģis neslēpa, ka uzvara pret "Bucks" "izslīdējusi" no rokām, bet drīz jau priekšā nākamā spēle, kurā viņš lūkos uzlabot savu sniegumu.

"Bija vairākas lietas, ko varēju darīt labāk, kas arī mainītu spēles rezultātu. Uzņemos atbildību par šo zaudējumu," pauda basketbolists.

Latvijas basketbolists spēlē pret "Bucks" aptuveni desmit sekundes līdz finālsvilpei izpildīja neprecīzu tālmetienu, kas komandai varēja dot viena punkta pārsvaru. Liepājnieks uzsvēra, ka viņam vēl nedaudz jāatgūst pārliecība par saviem spēkiem, lai šādos brīžos metiens tiktu izdarīts ar vēsu prātu, nevis ātri un sasteigti.

"Varēju iemest šo metienu un mēs būtu priekšā par vienu punktu. Aizvien neesmu atguvis spēļu ritmu, tāpēc turpināšu strādāt. Agrāk vai vēlāk spēlēšu līmenī, kurā spēlēju iepriekš," pārliecināts bija Porziņģis.

Nākamo spēli "Mavericks" svētdien aizvadīs pret Čikāgas "Bulls".

"Mavericks" ar sešām uzvarām 11 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu