Kārtējās "mājsēdes" brīvdienas - sodi pat 1000 eiro apmērā. Kā likumsargiem gāja naktī uz svētdienu? (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mājsēdes kontroles laikā naktī no sestdienas uz svētdienu, 17. janvāri, no pulksten 22 līdz pulksten 5 Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policijām, Valsts robežsardzi un Zemessardzi pārbaudīja 4858 personas, ziņo likumsargi.

3754 gadījumos personas uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ un viņām bija aizpildīti pašapliecinājumi. 550 gadījumos iedzīvotājiem doti preventīvie norādījumi, bet diemžēl tika konstatēti arī pārkāpumi, par kuriem piemēroti sodi vai uzsākti administratīvie procesi. Saistībā ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu uzsākti 409 administratīvo pārkāpumu procesi, no tiem visvairāk uzsākti Rīgas reģionā. Tāpat sagatavoti 120 ziņojumi par administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu.

Dažādos gadījumos par konstatētajiem pārkāpumiem personām tika piemēroti sodi gan 50, gan 100, gan 500, kā arī 1000 eiro apmērā . Piemēram, Preiļu novadā mājsēdes laikā tika saņemta informāciju par trokšņošanu kādā dzīvoklī, izbraucot uz norādīto adresi, tika konstatēts, ka tajā pulcējas vairāku cilvēku kompānija. Skaidrojot apstākļus, izrādījās, ka daļa personu tiešām dzīvoklī dzīvo, bet trīs personas bija ieradušās ciemos, tādējādi neatļauti pulcējoties. Vienai personai par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu piemērots sods 100 eiro apmērā. Taču divām personām, kuras arī nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām, piemērots 500 eiro liels sods.

Vēl vienā gadījumā par noteikto pārvietošanās aizliegumu neievērošanu divām personām ir piemērots sods katrai 1000 eiro apmērā – šajā gadījumā Liepājas pusē nakts laikā tika apturēta kāda automašīna, kurā atradās divas personas, no kurām abas sēdēja automašīnas salonā un apgalvoja, ka nezin, kurš ir vadījis šo automašīnu.

Tāpat noteiktās mājsēdes laikā kāds vīrietis neievēroja noteikumus un atradās ārpus savas dzīvesvietas pēc pulksten 22.00. Pārbaudot personas identitāti tika noskaidrots, ka tā atrodas meklēšanā par iepriekš izdarītu laupīšanu un pie personas atrodas nereģistrēts gāzes ierocim līdzīgs priekšmets ar munīciju. Personai tika piemērots 50 eiro liels naudas sods par mājsēdes neievērošanu un uzsākts administratīvais process par gāzes ieroču nēsāšanas noteikumu pārkāpumu. Tāpat persona tika nogādāta iecirknī un ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Valsts policija atgādina, ka arī nākamajā nedēļas nogalē – naktī no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu no pulksten 22.00 līdz 05.00 valstī ir noteikts pārvietošanās aizliegums – tā laikā tiks veikti kontroles pasākumi, lai pārbaudītu vai iedzīvotāji to ievēro.

Policija atgādina, ka šajā laikā uz ielas var atrasties tikai, ja ir attaisnojošs iemesls un aizpildīts pašapliecinājums!

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu