Melbārža vadītā četrinieku ekipāža izcīna piekto vietu Sanktmoricā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis
Oskars Melbārdis Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītā ekipāža svētdien Sanktmoricā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa sezonas otrajās četrinieku sacensībās, kamēr Ralfa Bērziņa kvartets palika 20.pozīcijā.

Melbārža ekipāžu iestūma bobslejisti Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, bet Bērziņam talkā nāca Arnis Bebrišs, Intars Dambis un Lauris Kaufmanis. 

Arī sezonas otrajās sacensībās nepārspēts palika vācieša Frančesko Frīdriha vadītais četrinieks, kas uzvarēja abos braucienos.

Sudraba godalga un 0,29 sekunžu deficīts pret uzvarētāju divu braucienu summā bija austrietim Benjaminam Maieram, kamēr trešo vietu izcīnīja kanādietis Džastins Kripss, kurš atpalika 0,49 sekundes. Starp Melbārdi un pirmo trijnieku bija vācietis Johanness Lohners, kurš savam tautietim zaudēja 0,54 sekundes.

Melbārdis uzvarētājam zaudēja 1,10 sekundes un no goda pjedestāla atpalika 0,61 sekundi, kamēr Bērziņš bija 3,03 sekundes lēnāks, apsteidzot tikai vienu konkurentu, kas otrajam braucienam nekvalificējās.

Frīdrihs pirmajā braucienā Santkmoricas dabīgo trasi veica vienā minūtē un 4,81 sekundēs. Otrais ar nieka četru sekundes simtdaļu atpalicību bija austrietis Benjamins Maiers, bet 0,19 sekundes atpalika Kripss. Melbārdis zaudēja 0,46 sekundes un bija piektais, bet Bērziņš bija 1,33 sekundes lēnāks, kas deva 19.vietu.

Otrajā braucienā Frīdriha četrinieks par sešām sekundes simtdaļām uzlaboja savu rezultātu, finišējot pēc vienas minūtes un 4,75 sekundēm. Maiers bija 0,25 sekundes lēnāks, bet Kripss atpalika 0,30 sekundes, otrajā braucienā pirmajam trijniekam nemainoties. Melbārdis zaudēja 0,64 sekundes un vēlreiz bija piektais, bet Bērziņš ar 1,70 sekunžu deficītu uzrādīja 20.rezultātu un summā atkāpās uz pēdējo vietu starp otrā brauciena dalībniekiem.

Foto: Ekrānšāviņš

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 450 punktiem ir Frīdrihs, kuram ar 410 punktiem seko Maiers un Kripss. Melbārdis ar 184 punktiem ir 16., bet Bērziņš ar 68 punktiem ir 21.pozīcijā.

Sezonas pirmās četrinieku sacensības pirms nedēļas notika Vinterbergā, Vācijā, bet Latvijas izlase uz šo posmu nedevās, jo iepriekš vairākiem bobslejistiem noteica saslimšanu ar Covid-19. Šī iemesla dēļ latviešiem ne vien nebija iespēja pirmo reizi šajā sezonā sacensību formātā izmēģināt četrinieku kamanas, bet neizdevās arī pacīnīties par godalgām Eiropas čempionātā.

Šobrīd vadošais Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ārstē savainojumu un šonedēļ vēl neatgriezās trasē.

Šīs sezonas vienīgajās četrinieku sacensībās Vācijā uzvaru svinēja Frančesko Frīdrihs, kurš aiz sevis atstāja Džastinu Kripsu no Kanādas un Benjaminu Maieru no Austrijas.

Aizvadītajā sezonā Sanktmoricā sudrabu izcīnīja Ķibermanis, kuram toreiz talkā nāca Kaufmanis, Miknis un Arvis Vilkaste. Uzvaru svinēja Kripss, bet aiz latvieša ierindojās uzreiz trīs Vācijas ekipāžas. 

2017.gada sākumā Sanktmoricas trasē Ķibermanim un Melbārdim izdevās svinēt dubultuzvaru. Savukārt gadu vēlāk Ķibermanis izcīnīja bronzu. Titulētais Melbārdis Sanktmoricā uzvarējis četras reizes, pirmo no tām 2008.gadā kā stūmējs Jāņa Miņina četrinieku ekipāžā. 2015.gada janvārī nedēļas nogalē viņš bija nepārspēts abās disciplīnās, bet gadu pirms tam uzvarēja četriniekos.

Bērziņš šajā trasē startējis tikai Eiropas kausā un pasaules junioru čempionātā, nevienā no sacensībām nekāpjot uz goda pjedestāla.

Pagājušajā sezonā četrinieku ieskaitē Pasaules kausa kopvērtējumā uzvarēja Frīdrihs, bet Ķibermanis samierinājās ar ceturto pozīciju.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc posma Sanktmoricā sportisti dosies uz Kēnigszē trasi, bet Pasaules kausa noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Pēc tam Altenbergā tiks dalītas pasaules meistarsacīkšu medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu