Pa ceļam uz Meinarda salu ģimene ar zīdaini rokās ielūst Daugavā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reģionālā pašvaldības policija/Facebook

Ikšķilē cilvēki saltajā ziemā ir iemīļojuši pastaigas pa ledu līdz Meinarda salai. Svētdien, 17. janvārī, kāda ģimene ar zīdaini rokās ielūza aizsalušajā Daugavā. Tikai laimīgas sagadīšanās dēļ bīstamā pastaiga izvērtās bez bojāgājušajiem, vēstī Reģionālā pašvaldības policija.

Kāda sieviete bija aculieciniece notikušajam un viņa par notikušo pastāstīja sociālajā tīklā "Facebook":

"Es rakstu ar trīcošām rokām, jo tikko no ledus izvilkām divus vecākus un viņu mazo bērnu, kurš bija piestiprināts mammai uz vēdera."

"Sazin kas būtu noticis, ja kāds bez aprīkojuma un īpašām zināšanām nebūtu riskējis pats ar sevi," raksta sieviete.

Viņa apgalvo, ka viņai pašai nepatīk kāpt uz ledus: "Man nepatīk kāpt uz ledus, es parasti to arī nedaru, bet šodien uzticējos lielā sala sniegtajai drošības sajūtai un jāsaka - nekad vairs dzīvē! Tā iestaigātā taciņa rāda, ka citi arī te gājuši un nav taču nevienas nesasalušas ūdens piles tuvumā! Bet neuzticaties tai, arī dienā, kad naktī bijis -20 grādu sals."

Sieviete pateicās pašaizliedzīgajiem pārgalvjiem, kuri atradušies netālu un palīdzējuši, un mediķiem, kas ātri ieradušies palīdzēt: "Paldies mediķiem un palīdzībai, kas ieradās. Es nekādā veidā negribu teikt, ka viņu palīdzība bija par vēlu, tā nav, šai ģimenei vienkārši ļoti paveicās, ka tuvumā bija arī citi pārgalvji, kas bija īstajā vietā un īstajā brīdī."

Man nepatīk kāpt uz ledus, es parasti to arī nedaru, bet šodien uzticējos lielā sala sniegtajai drošības sajūtai un...

Posted by Alise Urtāne on Sunday, January 17, 2021

Reģionālā pašvaldības policija atgādina, ka "ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi. Tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna. Tāpēc cilvēkiem bieži veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs".

Laikā, kad iestājušies patiešām ziemīgi laikapstākļi Ķekavas novads Ikšķiles Novads cilvēki ir iecienījuši pastaigas pa...

Posted by Reģionālā pašvaldības policija on Sunday, January 17, 2021
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu