"Jāsaprot, ka šī ir komandas spēle." Porziņģis komentē "Mavericks" zaudējumu pret "Bulls"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņgis pret Oto Porteru jaunāko
Kristaps Porziņgis pret Oto Porteru jaunāko Foto: AFP / Scanpix

Pēc zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Čikāgas "Bulls" kritiski noskaņots bija Dalasas "Mavericks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Porziņģis svētdien guva 20 punktus regulārā čempionāta spēlē, kamēr Luka Dončičs sasniedza jaunu virsotni karjerā, bet viņu pārstāvētā Dalasas "Mavericks" cieta zaudējumu.

Dalasas komanda savā laukumā ar rezultātu 101:117 (23:27, 29:40, 23:22, 26:28) piekāpās Čikāgas "Bulls", kas pārtrauca četrus zaudējumu sēriju.

Porziņģis šajā mačā spēlēja 33 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja deviņus no 12 divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, taču netrāpīja grozā visus septiņus "trejačus".

Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un iekrāja piecas piezīmes. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā ielaida par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

"Mūsu enerģijas līmenis nebija vajadzīgajā apjomā. Laukumā nerādījām savu spēli," pēc zaudējuma pret "Bulls" teica Porziņģis. "Tā bija ķēdes reakcija. Mums nevedās spēle, kas ar laiku arī nokaitēja enerģiju laukumā."

"Spēlē bija arī labas lietas, ko varam paņemt līdzi uz turpmākajiem mačiem, taču kopumā ar rezultātu neesam apmierināti," norādīja "Mavericks" viens no līderiem. "Skaidrs, ka mums ir jāuzlabo savs sniegums kā uzbrukumā, tā arī aizsardzībā."

"Mavericks" komandā kārtējo teicamo spēli aizvadīja Dončičs, kurš guva 36 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas un 15 reizes rezultatīvi piespēlēja, tajā skaitā vairākas reizes asistējot Porziņģim. Dončičs karjeras laikā paspējis iekrāt jau 29 "triple-double", kas viņam ļauj apsteigt Maiklu Džordanu un kopā ar Grāntu Hilu dalīt 15.vietu šajā statistikas rādītājā.

Pats slovēnis pēc spēles bija manāmi neapmierināts ar rezultātu uz tablo un norādīja, ka otrajā puslaikā spēlējis nedaudz savtīgi. To viņš darījis tāpēc, ka pirmajā puslaikā gūtie 30 punkti devuši lielu pārliecību par saviem spēkiem. Vēlāk gan izrādījās, ka pieņemtie lēmumi laukumā bijuši "briesmīgi".

"Domāju, ka ikviens no mums bija vīlies savā sniegumā," pauda Porziņģis, kuram šajā spēlē neizdevās iemest trīspunktu metienu. "Dončičs vienmēr no sevis sagaida labāko sniegumu. Tāpat ir ar mani un vēl daudziem citiem, jo komandā ir vairāki basketbolisti ar spēcīgu raksturu."

"Mēs visi vēlamies laukumā pieņemt pareizos lēmumus, taču jāsaprot, ka šī ir komandas spēle, tāpēc lielā mērā esam atkarīgi viens no otra. Mums jācenšas uzņemt partneru enerģija, lai laukumā neatkārtotos šīs spēles scenārijs," lietas, ka jāuzlabo "Mavericks" sniegumā nosauca Porziņģis.

"Mavericks" ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Bulls" ar pieciem panākumiem 13 dueļos ir 11.pozīcijā Austrumos.

Jau pirmdien Tampā pret Toronto "Raptors" komandu "Mavericks" uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju, kuras turpinājumā tiksies arī ar Indiānas "Pacers" un Sanantonio "Spurs" vienībām.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu