"Man bija bail doties mājās." Vīrietis ASV Covid-19 baiļu dēļ trīs mēnešus slepus nodzīvo lidostā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aditja Sings.
Aditja Sings. Foto: AP/Scanpix

Čikāgas lidostā ASV atklāts kāds vīrietis, kurš apgalvo, ka trīs mēnešus nepamanīts ir mitinājies lidostas telpās, jo Covid-19 pandēmijas dēļ ir baidījies sēsties lidmašīnā, vēsta BBC.

36 gadus vecais Aditja Sings tika arestēts 16. janvārī, kad kādas lidkompānijas darbinieki lūguši vīrietim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Vīrietis uzrādījis identifikācijas karti, kas piederējusi lidostas menedžerim, kurš, savukārt, jau oktobrī bija ziņojis par tās pazaudēšanu.

Policija atklājusi, ka Sings Čikāgā no Losandželosas ir ieradies 19. oktobrī. Vīrietis likumsargiem atklājis, ka lidostā atradis caurlaidi un sācis to izmantot, jo Covid-19 dēļ bijis "pārāk nobijies doties mājās".

Lietai piesaistītā prokurore medijies stāstījusi, ka vīrietis ir pārticis no pasažieru atstātās un dāvinātās pārtikas.

Lielāko pārsteigumu izmeklētājiem radījis apstāklis, ka vīrietis nemanīts ir spējis uzturēties tik ilgu laiku lidostā, brīvi piekļūstot darbiniekiem paredzētajām zonām.

"Ja saprotu pareizi, šis vīrietis, kuram nav nekāda veida autorizācijas, spēja no 10. oktobra līdz 16. janvārim nemanīts dzīvot O'Hāras lidostā," savā uzrunā precizējusi tiesnese Suzanna Ortisa.

Vīrietis, kurš dzīvo Losandželosā, ir bez kriminālas pagātnes. Izmeklētāji nav droši par viņa mērķiem, ierodoties Čikāgā. Vīrietis nu atrodas ieslodzījumā par lidostas apsargājamo zonu pārkāpšanu un viņam ir liegts izmantot Čikāgas O'Hāras lidostu. Viņš būs uz brīvām kājām, ja spēs samaksāt 1000 ASV dolāru lielo drošības naudu.

Lai arī vairākkārt noskaidrots, ka Sings nav radījis drošības draudus pasažieriem, tiesnese minējusi, ka "lidostām ir jābūt pilnīgi drošām, lai pasažieri varētu netraucēti ceļot. Viņa darbības šajā gadījumā ir radījušas apdraudējumu sabiedrībai".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu