Valgundē agresīvs "mājsēdes" traucētājs tiek sodīts un atklājas, ka viņš pēc inficēšanās ar Covid-19 nav veicis atkārtotu testu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Horth Rasur/shutterstock.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē noteiktās komandantstundas laikā Valgundē Jelgavas novadā konstatēts meklēšanā esošs vīrietis, kurš pēc inficēšanās ar Covid-19 nebija veicis atkārotu testu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Meklēšanā esošais 1967. gadā dzimušais vīrietis bija devies uz Valgundi un, būdams alkohola reibumā, uzvedās agresīvi un traucēja citām personām naktsmieru. Pārbaudes laikā konstatēts, ka viņam 2020. gada novembrī tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, taču vīrietis nav veicis atkārtotu testu. Likumsargi vīrietim piemēroja 1000 eiro naudas sodu.

Tāpat par pārvietošanās ierobežojumu pārkāpumiem, izaicinošu uzvedību un mēģinājumiem aizbēgt no policistiem Aizkrauklē diviem jauniešiem piemērots naudas sods 500 eiro.

Dobeles iecirkņa apkalpojamā teritorijā vienā gadījumā ārpus savas dzīvesvietas pēc plkst.22 atradās nepilngadīga persona, kura nevarēja uzrādīt pašapliecinājumu par pamatotu pārvietošanās iemeslu. Tāpat Dobelē, Atmodas ielā, 1950.gadā dzimis vīrietis plkst.2.20 atradās ārpus savas dzīvesvietas, izvairījās nosaukt savus personas datus un pat centās aizbēgt. Likumsargi viņam par noteiktā pārvietošanās aizlieguma neievērošanu piemēroja naudas sodu 100 eiro.

Tukumā komandantstundas laikā uz ielas atradās 1974.gadā dzimis vīrietis alkohola reibumā, turklāt viņš pauda uzskatu, ka ierobežojumi nav jāievēro un tiem neesot nekādas nozīmes. Ņemot vērā vīrieša bravūrīgo attieksmi, viņš ticis pie 500 eiro soda.

Tāpat Tukumā pēc pusnakts uz ielas atradās 1995. un 1994.gadā dzimuši vīrieši, kuriem jau 30.decembrī par mājsēdes ierobežojumu neievērošanu bija piemērots naudas sods. Par atkārtotu pārkāpuma izdarīšanu katrs no viņiem šajā reizē "nopelnīja" 500 eiro lielu naudas sodu.

Tukumā uz ielas policisti sastapa arī 1986.gadā dzimušu vīrieti, kurš, pastaigājoties pa pilsētu, devās mājup no ciemošanās. Arī viņam par šādu rīcību nāksies soda naudā samaksāt 500 eiro.

Savukārt 1994.gadā dzimušam vīrietim likumsargi piemēroja naudas sodu 500 eiro, jo viņš Vecumnieku novadā uz ceļa Bauska - Linde atradās alkohola reibumā, atteicās paskaidrot savas rīcības iemeslus, savā leksikā izmantoja necenzētus vārdus un uzvedās bravūrīgi.

Jēkabpils iecirkņa teritorijā četras personas, kuras pēc plkst.22 atradās ārpus savas dzīvesvietas un pret policistiem izturējās izaicinoši un bravūrīgi, vienā gadījumā pat cenšoties paslēpties, tika pie 200 eiro soda.

Bet 500 eiro naudas sodu policisti piemēroja 1975.gadā dzimušam vīrietim, kurš atradās ārpus savas dzīvesvietas Jelgavā, bija bravūrīgs, uz likumsargu aizrādījumiem atbildēja, ka policisti, uzrunājot un tuvojoties viņam, paši pārkāpjot noteikumus.

Kopumā Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā nedēļas nogales komandantstundas kontroles pasākumu laikā pārbaudītas 2162 personas. Par noteiktā pārvietošanās aizlieguma neievērošanu sākti 200 administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī doti 233 preventīvi norādījumi.

Aizpildītus apliecinājumus par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu neatliekamas un pamatotas situācijas gadījumā uzrādīja 1412 iedzīvotāji. Tāpat tika sagatavoti 17 ziņojumi par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu, kā arī tika reģistrēti 57 notikumi, kas nebija saistīti ar Ministru kabineta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

"Iespējams, stiprā sala dēļ aizvadītā nedēļas nogale salīdzinājumā ar iepriekšējām mājsēdes kontroles pasākumu svētku un nedēļu nogalēm tika aizvadīta salīdzinoši mierīgi," komentēja Kalniņa.

Zemgalē kontroles pasākumos pavisam kopā iesaistītas 299 VP amatpersonas, kuras pildīja savus pienākumus sadarbībā ar 77 pašvaldību policiju un 57 Zemessardzes darbiniekiem. Kontroles pasākumu nodrošināšanā tika izmantoti 139 VP un 38 pašvaldību policiju transportlīdzekļi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu